Накъде сочат знаците в Пловдив? Няма много ясен отговор на

...
Накъде сочат знаците в Пловдив? Няма много ясен отговор на
Коментари Харесай

Знаците на Пловдив като ветропоказатели

Накъде сочат знаците в Пловдив? Няма доста явен отговор на този въпрос. На едно от най-оживените места в града - към мол " Пловдив Плаза ", където има скупчване на доста търговски центрове и магазини и където трафикът от коли е извънредно натоварен, някои от знаците сочат към околните градинки и зелените площи, забити в клоните на неокастрените дървета, видя Plovdiv24.bg.

В непосредствена непосредственост е другият очевиден случай, а точно - на пешеходната пътека пред централния вход на един от моловете в града. Там на един от пилоните има два сложени знака. Куриозното в случая е, че вторият е на равнището на глезените и освен, че не се вижда от водачите, ами и пешеходците могат да си ударят я колянната става, я да си зажулят прасеца.

В случая знакът, който е по-надолу, работи и като ветропоказател (видно на две от снимките), тъй като непрестанно мени посоката си, или по-скоро, до момента в който пешеходците чакат да преминат през пътеката, го въртят. 

Според законовите разпореждания: " Когато на една носеща структура се инсталират няколко пътни знака един до различен, би трябвало да са от една група според БДС 1517 и да са с идентична височина ".

Съгласно Наредба 18 за сигнализация на пътищата с пътни знаци - " В населени места и селищни формирания дистанцията от настилката на тротоара до най-ниско разположената точка на пътния знак или допълнителната табела, сложени в профил на платното за движение, е не по-малко от 2,25 m и не повече от 3,30 m.

Plovdiv24.bg ще продължава да следи за нередности, с които да притегли вниманието и на жителите, с цел да внимават и на представителите на локалната власт, с цел да ги отстранят.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР