Наистина влязох в пререкания, но не съм удрял никого!. Това

...
Наистина влязох в пререкания, но не съм удрял никого!. Това
Коментари Харесай

Ъндърграунд героят Личкана пак беснее - преби жена на пътя и счупи рейс! В съда отрича

" Наистина влязох в пререкания, само че не съм удрял никого! ". Това изрично сподели 56-годишният рецидивист Ангел Личканов-Личкана от правосъдната зала в Пловдив. Митичният ъндърграунд воин беше притеглен като обвинен за осъществяването на три закононарушения. На 22 юни при зародила обстановка на пътя и прекъсване на червен сигнал на светофара Личкана слязъл от автомобила си и нападнал жена, ръководеща друга кола, написа трафикнюз. Три дни по-късно той незаконно повреди рейс и набил 54-годишния му водач. По думите на Личканов той е задържан на излизане от спортна зала в Пловдив.

Днес в Районен съд- Пловдив се гледаше мярката му за неотклонение, като той изиска да бъде пуснат от ареста. Това обаче не беше почетено от магистратите.

Според държавното обвиняване против Ангел Личканов са събраните доказателства, които го уличават в 3 закононарушения и макар началния стадий на следствието те сочат, че точно той ги е направил. Прокурор Байрякова загатна, че са налични свидетелски показания, като е осъществено и различаване на обвинения от страна на двамата потърпевши Костадинов и Богоева. Тя добави още, че са направени огледи на местопроизшествията, като по едното закононарушение е конфискуван и камъкът, който точно обвинения е хвърлил по рейса и е счупил прозореца му.

Държавното обвиняване посочи, че в случай че Личканов бъде пуснат с по-лека мярка има огромна заплаха да се укрие и да извърши друго закононарушение, поради личността му. “Многократно е осъждан и е търпял всевъзможни по тип наказания- от санкция до отнемане от независимост ”, добави Байрякова.

Стана ясно също, че последното наказание на обвинения е от месец юли 2022 година, като Личканов е търпял ефикасна присъда при първичен общ режим.

“Изтъкна се от прокуратурата съществуването на обременено правосъдно минало. Няма спор за това събитие. Изтърпял си е наказванията, позоваването обаче на събитията, че доста пътува и обратно във времето е осъждан, не потвърждава, че Личканов може да се укрие или ще извърши друго закононарушение ”. Това сподели отбраната на Личканов юрист Стоян Донков.

Той добави, че от данните по делото може да се направи извода, че клиентът му има непрекъснат адрес и интерес интензивно да взе участие в хода на следствието. По думите на Донков става въпрос за три леки закононарушения, като нито едно от трите не се санкционира с отнемане от независимост над 5 години и в случай че бъде приет за отговорен Личканов ще бъде осъден с пробация.

“Образно казано, няма какво да го плаши по това дело, с цел да има заплаха да се укрие ”, сподели юристът.

Стоян Донков пожела от съда да се вземе поради това, че свидетелката, за която се твърди, че е нападната от обвинения двукратно го е предизвикала преди той да се ядоса. Тя е правила рискови маневри и е лишила преимуществото на Личканов. Юристът съобщи, че тези дейности са неразрешени по закон, като по-късно Богоева е посочила междинен пръст на Личканов.

“Не можем да виним единствено Личканов за този случай ”.

Донков приключи с това, че няма безапелационни данни, че Личканов е направил закононарушенията и пожела мярка за неотклонение “домашен арест ” или “подписка ”.

Прокурорът опонира на казаното и съобщи, че няма такова разбиране като “леки закононарушения ”.

“Ако в действителност съм подобен нарушител, повярвайте ми, че щях да отвръщам по различен метод. Мога да ругая, мога да крещя, само че няма да ударя никого. Аз знаех, че ще ме потърсят от районното. Не съм блъснал никого, в действителност влязох в пререкания. Аз отидох да упражнявам и ме арестуваха пред залата. Ако желаех да се укрия щях ”, сподели в последните си думи към съда Личкана.

След чуване на всички страни съдът реши, че най-адекватната мярка за неотклонение по отношение на Ангел Личканов е задържане под стража. Според магистратите в случай че той бъде пуснат от ареста няма заплаха да се укрие, само че може да извърши друго закононарушение.

Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР