„Наистина срамно“: Критиците критикуват NY Times за представянето на „открито расистка и фанатизирана“ Ан Култър

...
Ню Йорк Таймс в сряда навлече разгорещени критики за публикуването
Коментари Харесай

Ню Йорк Таймс в сряда навлече разгорещени критики за публикуването на мнение за президентския дебат на Републиканската партия, което даде глас на ултра -консервативният коментатор Ан Коултър.

Колумнистът на Times Франк Бруни беше домакин на дискусия на кръгла маса, озаглавена „„Не мисля, че Тръмп ще бъде номинираният“: Трима писатели предварителен преглед на първия дебат за G.O.P.“, която включваше Coulter и Stuart Стивънс, бивш републикански политически консултант. Статията представя дискусията на триото относно техните очаквания относно първия дебат на Републиканската партия, насрочен за сряда вечерта.

След като видяха името на Култър под заглавието на статията, журналисти и медийни личности осъдиха решението на Times да включи десен медиен експерт като „безотговорен“ и „срамен“.

„Сериозно се нарежда сред най-ниските, най-безотговорните неща на New York Times е направил“, написа домакинът на Sirius XM Микеланджело Синьориле в X, бивш Twitter.

„Само да отбележа, че днес New York Times даде малко ценно пространство за Ан Култър, една от най-отблъскващите разпалватели на омраза, която някога си е проправяла път в американската политика“, пише авторът на мнение на Washington Post Пол Уолдман. „Добра работа от Paper of Record, наистина повдигна дебата!“

„Наистина срамно от Times. A жена, която не е просто открита расистка и фанатизирана, но е подбуждала към омраза и насилие срещу самия Times“, добави водещият на MSNBC Мехди Хасан.

Култър отдавна е подпалваща фигура в медийния пейзаж за нейните тиради срещу неконсервативните публикации, включително Times.

„През 2002 г. Култър каза известното, че „единственото й съжаление с Тимъти Маквей е, че той не отиде в сградата на New York Times“; тя по-късно изрази съжаление, казвайки, че „трябваше да добави, след като всички бяха напуснали сградата, с изключение на редакторите и репортерите“, отбеляза Матю Герц, старши сътрудник на наблюдателя Media Matters for America, на X.

Герц също посочи по-скорошната атака на Култър срещу „Таймс“ в публикация на мнение, публикувана през 2019 г., в която се твърди, че публикацията „трябва да умре“, защото „не може да й се вярва за нищо, засягащо расата. Те са лъжци и идеолози, а не репортери и редактори.“

Искате ежедневен преглед на всички новини и коментари, които салонът може да предложи? Абонирайте се за нашия сутрешен бюлетин, Crash Course.

Южният юридически център за бедността също описа фанатичните и понякога подбуждащи към насилие коментари на експерта срещу хора и групи, с които тя не е съгласна, и нейната защита на расистка расистка група в статия от 2009 г.

През 2020 г. Култър беше принуден да изтрие туит, възхваляващ Кайл Ритънхаус, тийнейджърът, който застреля смъртоносно протестиращи в Кеноша, Уисконсин, по време на протестите на Black Lives Matter в щата , за нарушаване на правилата на платформата за възхвала на насилието.

По време на изява в подкаст по-рано тази година тя пусна ксенофобски изказвания срещу републиканския кандидат и бивш губернатор на Южна Каролина Ники Хейли, която е родена в Съединените щати в родители имигранти от Индия, питайки защо Хейли не се „върне в собствената си страна“, според NBC News.

Нейният коментар на кръглата маса на Times в сряда включва набор от подобни спорни изявления, включително мълчаливо обвинение, че демократите целенасочено обвиняват бившия президент Доналд Тръмп и твърдение, че бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи не се интересува от „американци, убити и изнасилени от нелегални имигранти в нашата страна.“

„Майнстрийм новини изданията ще дадат възможност на фашистите до момента, в който техните журналисти бъдат изгонени като жаби от редакциите с оръжие“, прогнозира Марк Джейкъб, бивш редактор на The Chicago Tribune & Sun-Times.

Прочетете повече

за новото York Times

Как New York Times помогна на републиканците да спечелят Камарата

Какво New York Times не разбира за свободата на словото и " отмени културата“

Ню Йорк Таймс закован за публикуване на републиканска пропаганда – отново

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР