Наистина ли не разбирате, уважаеми политици и особено управляващи, какъв

...
Наистина ли не разбирате, уважаеми политици и особено управляващи, какъв
Коментари Харесай

Справедливостта, Бойко, и правосъдието!

Наистина ли не разбирате, уважаеми политици и изключително ръководещи, какъв е огромният проблем на българското правораздаване? Явно би трябвало да си го обясняваме с думи елементарни. Проблемът е, че никой не проверява същински мръсотията по високите етажи на властта!
Ето и през вчерашния ден - прокуратурата сподели, че се е захванала публично със записите и фотосите на Бойко Борисов. Чудесно звучи - единствено че производството е да се откри кой нелегално го е записвал! По член 339а от Наказателния кодекс е - знаете по какъв начин се употребява Гугъл допускам, можете да прочетете какво написа там.
И откакто е по този начин, очевидно няма да се проверява дали казаното в тези записи е знак за закононарушение. По-конкретно - първият запис и историята със договорката за ЧЕЗ! Защото в случай че е правилно, че Борисов е споделил по какъв начин ще размаже " тоя " в " Еврохолд " и че Комисия за защита на конкуренцията влиза там единствено поради премиера, това какво е? Какво значи и възможното познание на Борисов по какъв начин Александър Манолев " ще изгори " - разделяне на управляващите?!
Колкото и да им се желае на мнозина политици, най-големият проблем на правораздаването ни не са присъдите за тежки произшествия! Този проблем е разследване на неработещи системи! Ако прокуратурата заради някаква причина не упрекна някой или внесе обвиняване, което не дава отговор на обстоятелства и доказателства, то е ясно, че съдът няма да отсъжда заслужено. Скачени съдове - продънен ли е единият, от другия също тече!
Това е ситуацията - няма да я има България без правдивост. Колкото и да се гърчат да изясняват друго, колкото и да има приказки, целещи усеща и страсти, нещата просто не се получават щом няма разсъдък. А разсъдъкът в тази ситуация с българското правораздаване е пределно явен - задоволително е малко да се поогледа човек.
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР