Наистина ли електронните цигари са по-малко вредни от традиционното пушене?Могат

...
Наистина ли електронните цигари са по-малко вредни от традиционното пушене?Могат
Коментари Харесай

Канадската вейпинг асоциация: Животът на близо 7 млн. пушачи може да бъде спасен

Наистина ли електронните цигари са по-малко нездравословни от обичайното пушене?

Могат ли да бъдат избавени човешки животи, като се отстрани цигарения пушек?

Ефективен ли е вейпингът за отвод от тютюнопушенето?

Канадската вейпинг асоциация слага още веднъж на дневен ред дебата за успеваемостта на вейпинга за отвод на пушенето като цитира американски учени, които в последното си изследване обрисуват в дълготраен проект намаляването на вредата за пушачите, които минават на електронни цигари.

Проучването, ръководено от доктор Дейвид Леви от Медицинския център на Университета в Джорджтаун , показва два сюжета, които могат да се случат за интервал от 10 години, в случай че пушачите преминат на електронни цигари.

Оптимистичен сюжет - в случай че до 10 години процентът на пушачите спадне до 5%, а останалите преминат на вейпинг устройства

6,6 милиона смъртни случаи могат да бъдат избегнати и 87,6 милиона години живот могат да бъдат избавени.

Песимистичен сюжет - в случай че до 10 години процентът на пушачите спадне до 10%, а останалите преминат на вейпинг

Дори и в най-лошия случай откривателите предвиждат, че ще бъдат избегнати 1,6 милиона смъртни случаи и ще има 20,8 милиона избавени години живот.

" Това изследване е отлично увещание, че когато вейпинг промишлеността разказва електронните цигари като животоспасяващи, това не е пресилено. Когато се не разрешават усетите или се вкара прекалено данъчно облагане въз основа на неверни изследвания или неправилно показани данни, публичното здраве претърпява огромна щета ", споделя Дарил Темпест, изпълнителен шеф на Канадската вейпинг асоциация .

Международната организация цитира и отчет, направен от Cochrane , световна мрежа от самостоятелни откриватели, в които са систематизирани 50 от най-хубавите изследвания за ефикасността на вейпинга. Данните сочат, че вейпингът е 70% по-ефективен от всяка друга никотино-заместваща терапия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР