Наистина ли 90-те години бяха толкова отдавнa? Емил Василев преди

...
Наистина ли 90-те години бяха толкова отдавнa? Емил Василев преди
Коментари Харесай

Nokia възкресява миналото с най-новите си „функционални“ телефони: 130 и 150

Наистина ли 90-те години бяха толкоз отдавнa?

Емил Василев преди 2 минути 1 Сподели

Най-четени

КосмосЕмил Василев - 19:00 | 01.08.2023

Австралийската галактическа организация разкри произхода на мистериозния обект, открит на краибрежието ѝ

IT НовиниДаниел Десподов - 16:31 | 02.08.2023

Нов вид нетоксична химиотерапия убива всички солидни тумори

АвтомобилиИван Давидов - 7:02 | 01.08.2023

ТОП 10 на най-безнадеждните Мерцедеси. Те просто са първенци по проблеми

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Деветдесетте години в действителност бяха най-хубавото десетилетие. Това беше и времето, когато Nokia се прочу с стартирането на телефони, които можеха да се употребяват като смъртоносни оръжия или бронежилетки. Сега – съвсем 30 години по-късно, компанията пусна 2 нови функционални телефона, които ще разпалят носталгията по 90-те.

HMD Global – лицензиантът на марката Nokia създава и пуска телефони, носещи емблематичнaта марка от 2016 година насам. Последните от тях, Nokia 130 и Nokia 150 са 2 нови функционални (или не толкова) телефона, които допълват гамата от устройства на компанията.

Донякъде е объркващо, че това ще бъде третото ободряване на Nokia 150, след истинския модел, който беше разгласен през 2016 година и наследника му от 2020 година.

Най-новата Nokia 150 се отличава с по-модерен дизайн, дружно със относително дребен 2,4-инчов QVGA екран, 0,3 MP VGA съществена камера, вградени микрофон и високоговорител, както и 1450 mAh сменяема батерия, за която се твърди, че предлага до 20 часа време за диалози или до 30 дни в режим на подготвеност.

Устройството има също FM радио, MP3 плейър, аудио жак и слот за microSD карта, който поддържа до 32 GB спомагателна памет. Това е функционален телефон, който евентуално ще коства малко над 100 лв., ще употребява 2G мрежа, micro-USB порт и идва със личната операционна система S30+ на Nokia вместо с Android. Рейтингът IP52 значи, че той е най-много предпазен от навлизане на прахуляк, само че не и на вода, и двата телефона идват с физически бутони – и играта Snake естествено.

Nokia пусна и третата версия на Nokia 130, след истинския модел от 2014 година и наследника му от 2017 година. Основната смяна тук е прибавянето на огромен високоговорител на гърба, който съгласно производителя ще предлага „ мощен тон “. Спецификациите са същите като на Nokia 150, като главната разлика е неналичието на каквато и да е камера. Това би могло да значи, че 130 е още по-евтин, въпреки че този огромен високоговорител може да е оправданието на Nokia да таксува същата сума за този телефон.

Доклад от април сподели, че въпреки функционалните телефони да не се продават по метода, по който се продаваха в доста страни, един от районите в който известността им нараства е Съединени американски щати. Това се дължи най-много на вълната от консуматори от поколението Z – родените сред 1997 и 2012 година – които желаят да лимитират времето, прекарано пред екрана, с цел да защитят психическото си здраве от приложенията на обществените медии.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР