Наистина има чума по животните. Това заяви в ефира на

...
Наистина има чума по животните. Това заяви в ефира на
Коментари Харесай

Порожанов: Агенцията по храните не може да чака да започнат да умират животните

Наистина има чума по животните . Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите.
" Първата проба, която беше взета и беше позитивна, е изпратена за удостоверение в Монпелие ", сподели той. " Днес се събрахме за първи път щабът, в който заседава както по африканската чума, по този начин и по чумата по овцете. Поискали сме и на следващия ден в 09:00 часа ще има председателски съвет в Народното събрание с ръководителите на парламентарни групи, уповавам се госпожа Нинова да пристигна, с цел да можем да разбираем в детайли с документи, с експертиза всяко едно деяние ", сподели Порожанов. Министърът изясни, че чумата, която е в България, е с постепенно появяване на признаците и по-удължено време на смъртност.
" Дори в последните стада, които бяха евтанизирани, докторите откриха животни с избрани признаци на тази клиника. Агенцията по храните не може да изчака да стартират да умират животните, да стартира да се разнася тази болест непрестанно, преди да се вземат ограничения. Така че имаме удостоверение за заболяването във всяко едно от обитаемоте места, които са упоменати ", безапелационен бе Порожанов.
Той изясни, че е обикновено европейски специалисти да дойдат и да ревизират по какъв начин се оправя страната ни с тази болест, защото тя се появява за първи път в Европейски Съюз. Порожанов сподели, че когато има болни животни в стадото, останалите са евентуално инфектирани. По думите му им жива ваксина, посредством която животните могат да продължат да живеят с тази болест, само че са нейни носители. " Тези животни не могат да излизат и да се осъществят нито като мляко, нито като месо отвън района. Автоматично се постанова възбрана за страната да изнася изобщо от овцевъдството всевъзможни артикули нормално за 3 години ", сподели министърът на земеделието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР