Находището Сакария в турския сектор на Черно море има доказани

...
Находището Сакария в турския сектор на Черно море има доказани
Коментари Харесай

Находището в Черно море ще намали вноса на газ в Турция с 30%

Находището Сакария в турския бранш на Черно море има потвърдени ресурси от 710 милиарда кубически метра природен газ, което е задоволително за покриване на потребностите на популацията на Турция за идващите 33 години. Това заяви Фатих Донмез, министър на енергетиката и естествените запаси на Турция.

Според него е сложена цел за постигане на оптималното равнище на рандеман на газ в Черно море в границите на четири години, което ще понижи вноса на синьо гориво с 30 %.

" Около 6500 души вземат участие в сухоземната част на плана, а други 2500 експерти - в морската част. По време на осъществяването на плана 18 задгранични инженери получиха турско поданство ", отбелязва Донмез.

Във връзка с въпроса за отсрочване на заплащането на дълга на турската компания BOTAŞ към съветската страна ръководителят на турското министерство на енергетиката съобщи, че договарянията по този въпрос не престават. " В момента няма отсрочване на заплащанията. Преговаряме с Русия на доста фронтове. Ще изберем най-изгодния вид за турската страна. BOTAŞ води директни договаряния с Газпром ", сподели министърът./БГНЕС, Анадолска агенция
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР