Нахлуването в Украйна е недопустима военна агресия над една независима държава,

...
Нахлуването
в Украйна е недопустима военна агресия над една независима държава,
Коментари Харесай

Емил Радев: Позицията на Кирил Петков за Шенген е предателска 


Нахлуването в Украйна е неприемлива военна експанзия над една самостоятелна страна, над суверенна нация, само че то е и опасност за районната и европейската непоклатимост, както и за целия международен правов ред. Така евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев коментира военните дейности на Русия против Украйна. На провелата се среща с членове на организацията на ГЕРБ във варненския регион „ Приморски ” той информира, че във вторник следва изключителна сесия на Европейския парламент, на която ще бъде призната резолюция за тревожната обстановка.

„ Председателят на Екологичен потенциал и ръководителите на политическите групи към този момент излязоха с обща декларация, чрез която изрично осъждат нападението над Украйна и отстояват позицията, че териториалната й целокупност не предстои на договаряния ”, посочи Радев. Той изрази съжаление, че дебатите в Народното събрание за следващ път са посочили, че за разлика от евродепутатите, българските народни представители мъчно постигат съгласие по основни тематики, които допускат единение.

„ Военният спор ще задълбочи проблемите, провокирани от здравната и икономическата рецесия, само че на този декор България още няма признат държавен бюджет, а и той надали ще отразява новите действителности. Останахме единствената страна без утвърден План за възобновяване. Докато други страни към този момент получиха общо 46 милиарда евро, които да влагат в стопанските системи си, ние дори още не знаем подадени ли са последните корекции. Получихме следващия месец пролонгация от Европейска комисия, а до края на годината би трябвало да бъдат контрактувани 70% от парите по проекта ”, изясни Емил Радев.

Той предизвести, че в този момент не е време за внезапни обрати в енергийната политика на страната ни. „ В миг когато инфлацията пораства, токът нараства, газовите доставки от Европа са под въпрос, а за АЕЦ купуваме нуклеарно гориво от Русия, не наподобява рационално да се закриват топлоцентралите, за които имаме личен запас – въглища. С фотоволтаици и с акумулатори няма да го заместим ” , разясни Емил Радев. Той даде образец с Германия, която откакто разгласи края на атомната си енергетика, се наложи да задоволява потребностите си с ток от Полша, създаден в ТЕЦ-ове, употребяващи въглища.

В рамките на срещата Емил Радев насочи рецензии и във връзка спорните сигнали, които ръководещите насочат към европейските ни сътрудници. „ В декларация с сътрудниците от ГЕРБ и Съюз на демократичните сили в Екологичен потенциал опровергахме предателската позиция на премиера във връзка приемането на България в Шенген. Отричайки постигнатото, той не оказва помощ на страната ни, а на тези, които желаят да я трансфорат в буферна зона за мигрантите. От години сме изпълнили критериите и имаме цялостна поддръжка за неотложно влизане в Шенгенското пространство и от Европейската комисия, и от Европейския парламент ”, заключи българският евродепутат.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР