Нахлуването на турската армия в Сирия е заплаха за завода

...
Нахлуването на турската армия в Сирия е заплаха за завода
Коментари Харесай

Битката в Сирия отваря вратата на България за Volkswagen?

Нахлуването на турската войска в Сирия е опасност за завода на Volkswagen в Турция. " Много е допустимо Турция да не получи тази инвестиция. Тя може да бъде отсрочена за неопределен срок – да вземем за пример с години, защото военната интервенция и резултатите от нея няма да бъдат забравени бързо ", сподели някогашният министър на стопанската система Николай Василев пред Expert.bg.
Според Василев случилото се е предстоящо и разумно. И преди офанзивата в Сирия, към южната ни съседка имаше много проблеми и въпросителни, а в този момент обстановката е още по-притеснителна.
В последните седмици европейски политици гневно подлагаха на критика избора на немския тръст, припомняйки недъзите на турската власт и се съмняваха в законността на подписаната договорка. Volkswagen даже може да бъде разследван от Европейската комисия поради нарушение на разпоредбите на Европейски Съюз.
Шанс за България?
Офанзивата в Сирия може да разколебае Volkswagen да построи новия си цех точно в Турция, отбелязва немското списание Spiegel.
Ръководителите на концерна на процедура замразиха инвестицията, като отложиха подписването на контракта за неопределен срок. От Volkswagen дадоха да се разбере, че деликатно наблюдават протичащото се към турската атака.
" При създалата се конюнктура към този момент не може да става дума за гласоподаване в интерес на Турция и за известно време няма да има сключване на контракти ", написа Handelsblatt, като се базира на източници от компанията.
Това дава нова вяра на България, която до последно също бе в конкуренцията за завода. " Отлагането на инвестицията в Турция не значи, че автоматизирано България ще я получи, само че несъмнено имаме късмет ", означи Василев.
" Нашите институции свършиха много сериозна работа, резултатът от нея ще бъде или тази инвестиция на Volkswagen, или друга огромна инвестиция, може би обвързвана с различен авто цех ", уверен е той.
Имаме ли нужните фрагменти за сходен цех и може ли той да върне у нас българите от чужбина, прочетете в Expert.bg .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР