Нахлуването на Русия в Украйна заплашва да бъде началото на

...
Нахлуването на Русия в Украйна заплашва да бъде началото на
Коментари Харесай

Сорос: Руската инвазия в Украйна може да е началото на трета световна война и да доведе до края на цивилизацията -

Нахлуването на Русия в Украйна заплашва да бъде " началото на третата международна война ", която може да докара до края на цивилизацията, предизвести ветеранът човеколюбец и някогашен финансист Джордж Сорос, по време на Световния стопански конгрес в Давос. В тирада пред делегатите милиардерът разкритикува остро някогашния немски канцлер Ангела Меркел, която се сприятелила с Москва и Пекин и която упрекна за енергийната взаимозависимост на Европа от Русия.

" Нахлуването може да е било началото на третата международна война и нашата цивилизация може да не я преживее - сподели той. - То не пристигна изведнъж. Светът от ден на ден се впуска в битка сред две диаметрално противоположни системи на ръководство: отвореното и затвореното общество. "

Сорос предизвести, че автократичните режими са във напредък, а международната стопанска система върви към меланхолия и вълната е почнала да се обръща против отворените общества след терористичните офанзиви против Съединени американски щати от 11 септември 2001 година " Сега репресивните режими са във напредък, а отворените общества са под блокада. Днес Китай и Русия съставляват най-голямата опасност за отвореното общество. "

Сорос, който преди 30 години оглави спекулативната финансова офанзива, довела до изваждането на паунда от европейския механизъм за обменни курсове, съобщи още, че Европа е реагирала добре на рецесията, провокирана от съветската инвазия в Украйна. " Изработването на детайлите ще отнеме доста време, само че наподобява, че Европа се движи в вярната посока. Тя реагира на нахлуването в Украйна с по-голяма експедитивност, единение и активност, в сравнение с когато и да било в историята си. "

Той добави: " Но зависимостта на Европа от съветските изкопаеми горива остава несъразмерна, което значително се дължи на меркантилната политика, провеждана от някогашния канцлер Ангела Меркел. Тя подписа специфични покупко-продажби с Русия за доставка на газ и трансформира Китай в най-големия експортен пазар на Германия. Това трансформира Германия в най-добре разрастващата се стопанска система в Европа, само че в този момент би трябвало да се заплати висока цена. Икономиката на Германия би трябвало да се преориентира. А това ще отнеме доста време. "

Според Сорос съветският президент Владимир Путин е спечелил единодушието на ръководителя на Китайската национална република Си Дзинпин за съветската инвазия при откриването на Зимните олимпийски игри в Пекин при започване на февруари. Но той упорства, че китайският водач не е толкоз мощен, колкото счита.

" Си крие една отговорна загадка. Той в никакъв случай не е казвал на китайския народ, че е бил имунизиран с ваксина, която е предопределена за истинския вид от Ухан и предлага доста слаба отбрана против новите разновидности. "

Сорос съобщи, че Си не е бил в положение да " излезе чист ", тъй като се е намирал в внимателен миг в кариерата си. " Вторият му мандат на поста изтича през есента на 2022 година и той желае да бъде назначен за невиждан трети мандат, което в последна сметка ще го направи доживотен държател ", сподели Сорос, само че се усъмни, че хипотетичният трети мандат ще се трансформира в действителност.

Блокирането на Китай за битка с COVID-19 е тласнало стопанската система към свободно рухване, само че Си не е бил в положение да признае, че е позволил неточност, споделя той. " Щетите ще бъдат толкоз огромни, че ще обиден международната стопанска система. С нарушаването на веригите за доставки международната инфлация е допустимо да се трансформира в световна меланхолия ".

" Докато войната бушува, битката с изменението на климата би трябвало да се сложи на второ място. Въпреки това специалистите ни споделят, че към този момент сме изостанали доста и че изменението на климата е на път да стане необратимо. Това може да бъде краят на нашата цивилизация. Ето за какво би трябвало да активизираме всичките си запаси, с цел да доведем войната до неотдавнашен край. Най-добрият и може би единственият метод да запазим цивилизацията си е да победим Путин допустимо най-скоро. Това е най-важното ", заключи Сорос.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР