Нахлуването на Русия в Украйна ще се провали на фона

...
Нахлуването на Русия в Украйна ще се провали на фона
Коментари Харесай

Жаждата за земя и власт на Путин е обречена, каза Байдън

Нахлуването на Русия в Украйна ще се провали на фона на световната поддръжка за Киев. Това сподели президентът на Съединените щати Джо Байдън часове, откакто съветският президент Владимир Путин даде обещание да продължи войната в Украйна втора година. Байдън приказва във вторник в столицата на Полша Варшава , няколко часа след до Държавната Дума и Съвета на федерацията.

Байдън сподели, че водената от Съединените щати коалиция от над 50 страни ще продължи да дава военна помощ на Украйна. Добави, че Киев ще продължава да получава " непоколебима " поддръжка от НАТО с наближаването на първата годишнина от непровокираната инвазия на Русия.

" Жаждата на президента Путин за земя и власт ще се провали и любовта на украинския народ към страната му ще надделее ", сподели Байдън. " Демокрациите по света ще стоят на стража за нашата независимост през днешния ден, на следващия ден и вечно. Това е залогът тук - свободата. "

" Преди една година светът се готвеше за провалянето на Киев “, сподели още Байдън ден след изненадващото си посещаване в украинската столица. " Мога да рапортувам, че Киев е мощен, Киев е горделив и - най-важното - свободен ", сподели Байдън и добави:

" Украйна в никакъв случай няма да бъде победа за Русия. Никога ".

Президентът на Съединени американски щати и с полския президент Анджей Дуда , който е измежду най-отявлените поддръжници на Украйна.

" Призовавам всички европейски страни, страните от НАТО, да покажат взаимност с Украйна, да окажат военна поддръжка на Украйна, с цел да има с какво да се бие ", сподели Дуда. " Не се опасявайте да предоставите тази поддръжка. "

По-рано във вторник Путин сподели, че съществуването на Русия е застрашено от Запада, който се сплоти към Киев, откакто Кремъл стартира пълномащабната си инвазия на 24 февруари 2022 година

Байдън отхвърли концепцията, че Западът желае да нападна Русия. " Милионите съветски жители, които желаят единствено да живеят в мир със своите съседи, не са врагове ", сподели той.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР