Нахлуването на Русия в Украйна е посегателство срещу свободата и

...
Нахлуването на Русия в Украйна е посегателство срещу свободата и
Коментари Харесай

Принц Чарлз: Нахлуването в Украйна е посегателство срещу свободата

Нахлуването на Русия в Украйна е посягане против свободата и демокрацията, съобщи във вторник най-големият наследник и правоприемник на кралица Елизабет II в рядко срещан от високопоставена кралски персона обществен коментар.

73-годишният принц Чарлз се изрече по време на визитата си в Саутхенд-он-Сий, където през октомври предходната година локалният народен представител Дейвид Амес беше намушкан с нож по време на среща с гласоподаватели.

Той дефинира гибелта на Амес, поради която един човек чака съд за ликвидиране и терористични закононарушения, като " офанзива против демокрацията... против отвореното общество, против самата независимост ".

" Днес сме очевидци на офанзива по най-безсъвестен метод против същите тези полезности в Украйна ", сподели той в речта си във връзка формалното приемане на статут на град на Саутенд.

" От позицията, която заемаме тук, ние сме солидарни с всички тези, които се опълчват на бруталната експанзия. "

Принц Уилям и брачната половинка му Катрин изпратиха персонално обръщение в поддръжка на народа на Украйна.

В туит те припомниха, че през октомври 2020 година са се срещнали с президента на Украйна Владимир Зеленски и неговата брачна половинка и са чули за тяхната " вяра и оптимизъм " за страната.

" Днес сме дружно с президента и целия украински народ, който самоуверено се бори за това бъдеще ", прибавиха те.

По-малкият брат на Уилям, принц Хари, и брачната половинка му Меган предишния петък изпратиха свое лично обръщение от Съединените щати, където се реалокираха предходната година, откакто се отхвърлиха от кралския живот.

" Заставаме на страната на народа на Украйна ", написаха те на уеб страницата на благотворителната си организация " Арчуел ", като нарекоха съветската инвазия " нарушаване на интернационалното и филантропичното право ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР