Нахлуването на Русия в Украйна е посегателство срещу свободата и

...
Нахлуването на Русия в Украйна е посегателство срещу свободата и
Коментари Харесай

Принц Чарлз: Нахлуването в Украйна е посегателство срещу свободата

Нахлуването на Русия в Украйна е посягане против свободата и демокрацията, съобщи във вторник най-големият наследник и правоприемник на кралица Елизабет II в рядко срещан от високопоставена кралски персона обществен коментар.

73-годишният принц Чарлз се изрече по време на визитата си в Саутхенд-он-Сий, където през октомври предходната година локалният народен представител Дейвид Амес беше намушкан с нож по време на среща с гласоподаватели.

Той дефинира гибелта на Амес, поради която един човек чака съд за ликвидиране и терористични закононарушения, като "атака против демокрацията... против отвореното общество, против самата независимост ".

"Днес сме очевидци на офанзива по най-безсъвестен метод против същите тези полезности в Украйна ", сподели той в речта си във връзка формалното приемане на статут на град на Саутенд.

"От позицията, която заемаме тук, ние сме солидарни с всички тези, които се опълчват на бруталната експанзия. "
Миналия уикенд най-големият наследник на Чарлз принц Уилям и брачната половинка му Катрин изпратиха персонално обръщение в поддръжка на народа на Украйна.
Те припомниха, че през октомври 2020 година са се срещнали с президента на Украйна Владимир Зеленски и неговата брачна половинка и са чули за тяхната "надежда и оптимизъм " за страната.

"Днес сме дружно с президента и целия украински народ, който самоуверено се бори за това бъдеще ", прибавиха те.

По-малкият брат на Уилям, принц Хари, и брачната половинка му Меган предишния петък изпратиха свое лично обръщение от Съединените щати, където се реалокираха предходната година, откакто се отхвърлиха от кралския живот.

"Заставаме на страната на народа на Украйна ", написаха те на уеб страницата на благотворителната си организация "Арчуел ", като нарекоха съветската инвазия "нарушение на интернационалното и филантропичното право ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР