Нахлул в “Рейнбоу хъб”, трошил техника и ударил ЛГБТИ активисткаЛидерът

...
Нахлул в “Рейнбоу хъб”, трошил техника и ударил ЛГБТИ активисткаЛидерът
Коментари Харесай

Боян Расате чака присъда днес

Нахлул в “Рейнбоу хъб”, трошил техника и блъснал ЛГБТИ активистка
Лидерът на БНС е упрекнат за безчинство и телесна щета

Станков отхвърля обвиняванията

Делото против Боян Станков-Расате за нападението на офис на ЛГБТИ общностния център “Рейнбоу хъб”, може да завърши през днешния ден с присъда. Лидерът на Българския народен съюз (БНС) е упрекнат за безчинство и нанасяне на телесна щета. На 30 октомври м. година към 17.30 ч. Расате, с още няколко индивида нахлул в помещението, където се провеждала среща на тематика “Помощ на транссексуални лица”.

Групата почнала да троши техника и мебели. Имало строшен компютър, посуда, а бутилка вино е била разрушена в стената. Щетите са оценени на 344 лева По делото като цивилен просител е конституирана Глория Филипова - планов управител на фондация “Билитис”, която е един от уредниците на “София прайд”.

Според думите ѝ, Расате я блъснал с пестник. Веднага по-късно тя повикала полиция. Искът на активистката е за 4000 лева
По време на предходно правосъдно съвещание Филипова си спомни, че Боян Расате извадил нож, с който нарязал гумите на моторен скутер. Лидерът на БНС смята, че няма доказателства, които да го уличават в закононарушение и отхвърли всички обвинявания. По време на нападението той беше претендент за президент, само че по искане на прокуратурата имунитетът му беше свален. Ако бъде приет за отговорен, Расате може да получи до 5 година затвор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР