Нахапаният от питбул професор в столичния квартал „Овча купел” ще

...
Нахапаният от питбул професор в столичния квартал „Овча купел” ще
Коментари Харесай

Явор Гечев: Проблемът не е в породата питбул, той е винаги в собствениците

Нахапаният от питбул професор в столичния квартал „ Овча купел” ще търси отговорност от притежателя на кучето в съда. „ Следите дълго ще останат, изключително психическата травма”, сподели пострадалият проф. Иво Панов от Съюза на преводачите. Той е с рана под коляното, имал е шанс, че няма наранена артерия или сухожилие.

Според Явор Гечев от фондация „ Четири лапи казусът не е в породата питбул, а в притежателите. По думите му кучето е било подготвено целеустремено да атакува хора, което е извънредно рисково, незаконно и би трябвало да бъде преследвано от закона с всички нужни ограничения и средства. „ Би трябвало да бъде формирано досъдебно произвеждане, има текстове в Наказателния кодекс, които вменяват наказателна отговорност на притежателите на домашни любимци, които не са положили грижи и в резултат на това са настъпили телесни повреди за трета страна”, акцентира Гечев.

Според него кучето би могло да бъде отнето, само че казусът е, че стопанинът ще си вземе ново куче, ще го образова по същия метод и то може да нападне различен човек. Решението е наказателна прговорност, присъда и затвор, безапелационен е Гечев.

Оказва се, че кучето е обучавано да е нападателно, тъй като на поляната има и други питбули, които са отзивчиви.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР