Награждаването на 18-те победители се състоя в рамките на годишната

...
Награждаването на 18-те победители се състоя в рамките на годишната
Коментари Харесай

Българските Biomyc и Enova са сред най-добрите стартиращи компании в Европа

Награждаването на 18-те спечелили се състоя в границите на годишната европейска среща Startup Europe Summit, която за първи път се организира в София.

© Startup Europe Awards Още по тематиката
Историята на Theranos завоюва премията на FT и McKinsey за бизнес книга на 2018 година

Bad Blood на Джон Кaрeйру споделя за падението на в миналото многообещаващата компания за кръвни проучвания
13 ное 2018
Блокчейн планът ScyNet получи финансиране за 250 000 евро

Платформата е победител в състезанието по време на конференцията CEE Block София
29 окт 2018 Две български започващи компании бяха отличени измежду най-хубавите в Европа в надпреварата Startup Europe Awards, проведено от Европейската комисия в партньорство с фондацията Finnova. Това са компанията за биоразградими опаковки Biomyc и Enova със своята система за разбор на качеството на водата.

В конкуренцията участваха екипи от Европейски Съюз и прилежащите страни, а до финала стигнаха общо 134 стартъпа. Младите компании бяха оценени в общо 18 категории, като авансово бяха определени финалистите във всяка страна. Програмата стартира при започване на годината и през миналите месеци екипите минаха през редица образования за развиване на плановете им.

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. Компаниите бяха оценени по авансово заложена методология от Startup Europe Awards, а церемонията по награждаването на 18-те спечелилия се състоя в границите на годишната европейска среща Startup Europe Summit, която за първи път се организира в София (вижте карето). Проектите на най-хубавите започващи компании от Европейски Съюз и района бяха показани по време на събитието, на което участваха вложители, бизнесмени, мениджъри и държавни водачи.

Победителите ще имат достъп до менторската стратегия Accelerator StartUp Europe, проведена от фондацията Finnova, за да напреднат в развиването на плановете си и да имат опция да излязат на непознати пазари. Акселераторът ще даде достъп на участниците до европейско финансиране, както и определяне в разнообразни страни през присъединяване в европейски планове.

Българските спечелили

Българската Biomyc завоюва първа премия в категорията " Зелени технологии ". Компанията създава опаковъчни материали и опаковки от биоразградими боклуци, които могат да се употребяват в строителната и мебелната промишленост.

Другият български победител е стартъпът Enova, който създава биосензорна система за разбор на качеството на водата в пречиствателните станции, което става за броени минути без потребност от специфична лаборатория. Тя завоюва първото място в категорията " Воден бранш ". Победителите в останалите категории:

Проектът на македонската започваща компания Macedonian Honey беше отличен в категорията " Климат ". Екипът работи върху опазването на пчелите в страната посредством създаването на новаторски пчелни кошери Elle Hive.

Испанската FuVeX завоюва първата премия в категорията " Космос ". Компанията създава хибриден аероплан с отвесно политане и кацане от всяка равна повърхнина, който има двойно по-голяма устойчивост от елементарните дронове.

Softcare Studios беше отличен в категорията " Електронно здравеозпазване ". Проектът съставлява видеоигра, създадена във виртуалната действителност, която има за цел да понижи тревогата и болката при деца заболели от рак.

Победителят в категорията " Образователни технологии " е румънската Simbound. Тя създава платформа, в която потребителите могат взаимно да основават онлайн профил на техни евентуални компании, развивайки техните управнически умения, които по-късно да приложат в действителни проблеми.

Италианската започваща компания Helperbit беше отличена в категорията " Финансови технологии ". Екипът цели да обезпечи бистрота на благотворителни начинания посредством платформа, която наблюдава даренията до крайния им адресат.

Първата премия в категорията " Умни градове " завоюва гръцката Cyclefi, която създава новаторска технология за следене на отпадъците, която в същото време свързва преработването с отстъпки за онлайн покупко-продажби.

Полската копания Sky Tronic завоюва първото място в категорията " Интернет на нещата ". Екипът проектира и създава самостоятелни безпилотни летателни апарати, които целят да подобрят сигурността на полетите и стабилността при сложни атмосферни условия при провеждането на избавителни интервенции.

В категорията " Киберсигурност " победител е ирландският стартъп Corrata, който създава програмен продукт, предпазващ организациите от закани за мобилните им устройства, блокира рисково за тях наличие и отстранява ненужните данни.

Ирландската започваща компания Courtsdesk беше отличена в категорията " Правна област " за създаването на онлайн платформа за правни изследвания, които сега се правят от юристи.

В категорията " Социална област " за най-хубав стартъп беше определен испанският Eyesynth. Компанията създава аудио-визуална система за слепи хора, представляваща очила, свързани с микрокомпютър. Те снимат заобикалящата среда, а събраните данни се преработват и обръщат в аудиофайл, който разрешава на индивида да разбере къде кой обект се намира.

Стартъпът от Люксембург Evvos е отличен в категорията " Селскостопански технологии " за плана си OneSense Agriculture. Той съставлява безжично устройство за събиране на данни за реколтата като почвена влага, скорост и посока напразно, относителна мокрота, температура и други

Испанската Plactherm завоюва премия в категория " Енергетика " за създаването на интелигентна система за подово отопление, която съставлява плочки с внедрени нагреватели и може да се конфигурира под разнообразни повърхности.

Live Electric Tours от Португалия завоюва премията в категория " Туризъм ", които дават различен превоз на туристите - електрически коли, оборудвани с безвъзмезден безжичен интернет, GPS и аудиоръководство за забележителностите, около които минават, както и камера, която предава онлайн, с цел да споделят прекарването си в обществените мрежи.

В категорията " Творчески бранш " спечелилият е ирландската Popertee, която построява платформа за данни въз основата на изкуствения разсъдък, с цел да свърже марки с таргет аудиторията им съгласно местоположението им.

Италианската Italian Artisan беше отличена в категорията " Мода " за плана си B2B платформа, която свързва най-хубавите дребни производители на обувки, аксесоари и облекла с дизайнери и интернационалните търговци на дребно.

Победителят в категорията " Гастрономия " е започващата компания Uncovercity от Испания, която провежда кулинарни турове, като до последния миг посетителите не знаят къде ще бъдат заведени.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР