Наградният сезон е в разгара си, а кулминацията му -

...
Наградният сезон е в разгара си, а кулминацията му -
Коментари Харесай

Крисчън Бейл и Рами Малек са фаворити за награда Оскар

Наградният сезон е в разгара си, а кулминационната точка му - "Оскар "-ите, наближава. Въпросите кои ще са спечелилите в конкуренцията за лелеяните оценки занапред ще намерят своя отговор. На този стадий наблюдаващите свеждат съревнованието в категорията за най-хубав артист до двама любимци - Рами Малек и Крисчън Бейл, написа в. "Дейли експрес ".

Малек се превъплъщава в облика на именития вокал на група "Куин " Фреди Меркюри в музикалната драма "Бохемска рапсодия ". Крисчън Бейл играе някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати Дик Чейни в политическата комедия "Вице " ( "Vice ").

За всеобща изненада филмът "Бохемска рапсодия " преди две седмици завоюва двете награди "Златен глобус ", за които беше номиниран - за най-хубава драма и най-хубав артист в драма. Неочакваната поддръжка за продукцията, както и за Рами Малек, усилват възможностите на артиста за "Оскар " за основна мъжка роля.

На церемонията за премиите "Златен глобус " Крисчън Бейл сграбчи оценката за най-хубав артист в комедия. Седмица по-късно Бейл завоюва същото отличие и на премиите "Изборът на критиците ", като към него прибави и втори самостоятелен приз - за най-хубав артист. Това накара наблюдаващите да сведат битката за наградата за основна мъжка роля на идните награди БАФТА, на Гилдията на филмовите артисти и "Оскар " до него и Малек.

Леко преимущество има Рами Малек, който завоюва "Златен глобус " за най-хубав артист в драма. От 2013 година отличникът в тази категория след това е печелил и актьорския "Оскар ".

Най-близко съпоставяне със обстановката сред Малек и Бейл наблюдаващите вършат с тази сред Джордж Клуни и Жан Дюжарден през 2012 година Тогава Клуни завоюва "Златен глобус " за най-хубав артист в драма за ролята си в "Потомците ", а Дюжарден - за най-хубав артист в комедия или мюзикъл за осъществяването си в "Артистът ". Впоследствие Джордж Клуни завоюва и наградата на премиите "Изборът на критиците ", само че в последна сметка на "Оскар "-ите победи Жан Дюжарден.

Известно е, че Академията за кинематографично изкуство и просвета, която присъжда премиите "Оскар ", е благосклонна към превъплъщенията в облици на действителни персона. С оглед на това и Рами Малек, и Крисчън Бейл имат преимущество. Миналата година с "Оскар " за най-хубав артист се окичи Гари Олдман, превъплътил се облика на Уинстън Чърчил в "Най-мрачният час ".

През годините актьорски "Оскар "-и за превъплъщенията си в действителни персони са печелили Хелън Мирън като кралица Елизабет Втора, Колин Фърт като крал Джордж Шести, Даниъл Дей-Луис като Линкълн, Мерил Стрийп като Маргарет Тачър, напомня изданието.

Възможно е при избора за актьорски "Оскар " да надделее фактът, че персонажът на Рами Малек Фреди Меркюри е обрисуван в позитивна светлина, до момента в който Дик Чейни на Крисчън Бейл е показан по-скоро като изверг. Бейл наля още "масло в огъня ", отправяйки благодарности към Сатаната, въодушевил го да се превъплъти в облика на някогашния президент на Съединени американски щати.

Кой от двамата - Рами Малек или Крисчън Бейл, ще завоюва "Оскар " за най-хубав артист, ще стана ясно на 24 февруари, когато Академията за кинематографично изкуство ще раздаде годишните си награди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР