Наградният сезон е в разгара си, а кулминацията му –

...
Наградният сезон е в разгара си, а кулминацията му –
Коментари Харесай

Злодей или положителен герой: Фаворитите за актьорски Оскар

Наградният сезон е в разгара си, а кулминационната точка му – церемонията по разпределяне на Оскарите , наближава. Въпросите кои ще са спечелилите в конкуренцията за по този начин мечтаните оценки занапред ще намерят своя отговор.
 
На този стадий наблюдаващите свеждат съревнованието в категорията за най-хубав артист до двама любимци - Рами Малек и Крисчън Бейл , написа в. " Дейли експрес ".
The biopics have it!

Best Actor go to Rami Malek for playing Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody and Christian Bale wins for playing Dick Cheney in Vice.
— Fandango (@Fandango) Малек се превъплъщава в облика на именития вокал на група " Куин " Фреди Меркюри в музикалната драма " Бохемска рапсодия ". Крисчън Бейл играе някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати Дик Чейни в политическата комедия " Вице " ( " Vice " ).
 
За всеобща изненада филмът " Бохемска рапсодия " преди две седмици завоюва двете награди Златен глобус , за които беше номиниран - за най-хубава драма и най-хубав артист в драма. Неочакваната поддръжка за продукцията, както и за Рами Малек , усилват възможностите на артиста за Оскар за основна мъжка роля.

 
На церемонията за премиите Златен глобус Крисчън Бейл сграбчи оценката за най-хубав артист в комедия. Седмица по-късно Бейл завоюва същото отличие и на премиите " Изборът на критиците ", като към него прибави и втори самостоятелен приз - за най-хубав артист.

 
Това накара наблюдаващите да сведат битката за наградата за основна мъжка роля на идните награди БАФТА , на Гилдията на филмовите артисти и Оскар до него и Малек. Леко преимущество има Рами Малек , който завоюва Златен глобус за най-хубав артист в драма. От 2013 година отличникът в тази категория след това е печелил и актьорския Оскар .-->
 Кадър от Бохемска рапсодия Рами Малек в кадър от „ Бохемска рапсодия “Alexandra Films
Най-близко съпоставяне със обстановката сред Малек и Бейл наблюдаващите вършат с тази сред Джордж Клуни и Жан Дюжарден през 2012 година Тогава Клуни завоюва Златен глобус за най-хубав артист в драма за ролята си в " Потомците ", а Дюжарден - за най-хубав артист в комедия или мюзикъл за осъществяването си в " Артистът ".
 
Впоследствие Джордж Клуни завоюва и наградата на премиите " Изборът на критиците ", само че в последна сметка на Оскарите победи Жан Дюжарден .
 Жан Дюжарден сграбчи Оскар за най-хубав артист през 2012 година Жан Дюжарден сграбчи Оскар за най-хубав артист през 2012 годинаGulliver/Getty Images
Известно е, че Академията за кинематографично изкуство и просвета, която присъжда премиите Оскар , е благосклонна към превъплъщенията в облици на действителни персона. С оглед на това и Рами Малек , и Крисчън Бейл имат преимущество.
 
Миналата година с Оскар за най-хубав артист се окичи Гари Олдман , превъплътил се облика на Уинстън Чърчил в " Най-мрачният час ".
 През 2019 година с Оскар за най-хубав артист се окичи Гари Олдман, превъплътил се облика на Уинстън Чърчил в Най-мрачният час През 2019 година с Оскар за най-хубав артист се окичи Гари Олдман, превъплътил се облика на Уинстън Чърчил в „ Най-мрачният час “Gulliver/Getty Images
През годините актьорски Оскари за превъплъщенията си в действителни персони са печелили Хелън Мирън като кралица Елизабет Втора , Колин Фърт като крал Джордж Шести , Даниел Дей-Луис като Линкълн , Мерил Стрийп като Маргарет Тачър , напомня изданието.
 
Възможно е при избора за актьорски Оскар да надделее фактът, че персонажът на Рами Малек Фреди Меркюри е обрисуван в позитивна светлина, до момента в който Дик Чейни на Крисчън Бейл е показан по-скоро като изверг.
The biopics have it!

Best Actor go to for playing in and wins for playing Dick Cheney in.
— Movies on Trend (@MoviesonTrend1) Бейл наля още " масло в огъня ", отправяйки благодарности към Сатаната , въодушевил го да се превъплъти в облика на някогашния президент на Съединени американски щати.
 
Кой от двамата - Рами Малек или Крисчън Бейл , ще завоюва Оскар за най-хубав артист, ще стана ясно на 24 февруари, когато Академията за кинематографично изкуство ще раздаде годишните си награди.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР