Наградите Златен пирон за абсурди в законодателството бяха връчени за

...
Наградите Златен пирон за абсурди в законодателството бяха връчени за
Коментари Харесай

Раздадоха наградите Златен пирон'' за най-лоши примери в законодателството

Наградите " Златен гвоздей " за парадокси в законодателството бяха връчени за трета поредна година на гала в най-голямата публика на Софийския университет. След гласоподаване уредниците от плана " Юридически барометър " дефинираха шлагера в правните дефиниции тази година. Според него всеки българин е пътуващ, без значение дали действително отпътува някъде или не. Повече за парадоксите в законотворството от Цвета Младенова.

Когато законотворците творят, очевидно и боговете мълчат. За им пазят тишина, тъй като всяка запетайка е значима. Но дали всяка в действителност...
Кирил Вълчев - публицист: Просто са сбъркали и запетайката беше поставена сред по този начин и че. И я местят с цялостен закон, цялото Народно заседание се занимава да реалокират запетайката преди по този начин - да стане тъй че.
Нататък образците стават още по-комични. Разбираме, че във уелнес центъра не е наложително да има вода и естествени фактори, с цел да се назовава уелнес. Но най-силни овации получи определението на това какво е да си " пътуващ " съгласно Закона за туризма: " Пътуващ е всяко лице, което желае да подписа контракт за туристически пакет или за свързани туристически услуги или което има право да пътува въз основа на подобен контракт. "
Кирил Вълчев - публицист: От тази формулировка излиза наяве, че всички българи са пътуващи, тъй като е задоволително да желаят да пътуват, да сключат контракт за пътешестване. Нещо повече - от тази формулировка излиза наяве, че даже не е нужно да желаеш да пътуваш, задоволително е, че имаш право да пожелаеш да пътуваш.Даниел Вълчев - някогашен министър на образованието: Т.е. желанието към този момент те прави пътуващ. В последна сметка това е сносно - аз също ще го разпространя и ще кажа на жена ми - в случай че искаш да пътуваш до Бразилия, няма проблеми - желаеш ли, желаеш - честито!
Така дефиницията за " пътуващ " надмина даже миналогодишния любим в категорията " Изгубени в превода ". А той беше считан за несломим.

Миналогодишната най-абсурдна легална формулировка беше за яйца от охлюви. Според нея яйца от охлюви са всички яйца, излюпени от сертифицирани родители до 2 дни от снасянето им. Т.е излиза наяве, че с цел да излюпиш яйца от охлюви, напълно не е нужно да си охлюв.

В рубриката " Догодина по същото време " още веднъж завоюва Кодекса за обществено обезпечаване. Само за 10 месеца депутатите отново са го трансформирали и то цели 14 пъти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР