Наградите Златен Кукерикон - за достижения в хумора и сатирата

...
Наградите Златен Кукерикон - за достижения в хумора и сатирата
Коментари Харесай

Връчиха наградите Златен Кукерикон

Наградите " Златен Кукерикон " - за постижения в хумора и сатирата в българския спектакъл, бяха връчени в Сатиричния спектакъл. Водещи на церемонията бяха шефът на трупата Калин Сърменов и актрисата Александра Сърчаджиева, които се появиха с престилки и метли, и бяха показани като " задълбочени откриватели в изхвърлянето на отпадъци ", заяви Българска телеграфна агенция.

Наградата за млада вяра получи Ния Кръстева - за ролята й в " Съблечи се за вечеря " от Марк Камолети (реж. Венцислав Асенов, Младежки театър). Отличието за мъжка комедийна роля е за Христо Мутафчиев - в " Плач на ангел " от Стефан Цанев (реж. Стоян Радев, режисура в Народния театър).

" Златен Кукерикон " за женска роля бе предназначен на Светлана Янчева за ролята й в " Шекспирин по време на пандемия " от Теди Москов (МГТ " Зад канала " ). Актрисата обаче не бе в залата, както и режисьорът Явор Гърдев, който също е измежду тазгодишните лауреати - за работата си по " Опашката " от Захари Карабашлиев в плевенския трагичен спектакъл " Иван Радоев ".

Отличието за театър бе присъдено на " Укротяване на опърничавата " от Шекспир, режисура на Стайко Мурджев в Пловдивския спектакъл.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР