Наградите Образователен медиатор на годината“ за 2022г. връчи министърът на

...
Наградите Образователен медиатор на годината“ за 2022г. връчи министърът на
Коментари Харесай

Проф. Пенов награди медиаторите на годината

Наградите „ Образователен посредник на годината “ за 2022г. връчи министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов на публична гала в МОН. В навечерието на Ромската Нова година той отличи шестима спечелили в състезанието, проведен от Център „ Амалипе “. Останалите единадесет номинирани бяха наградени с грамоти от зам.-министъра на образованието и науката доктор Мария Гайдарова.

„ С ежедневната си работа, непрекъснатия разговор с родителите, съветването на учениците и помощта с образователния материал, посредниците вършиме магията на супергерои допустима “, съобщи в приветствието си министър Пенов. Той напомни, че екипът на Министерство на образованието и науката съумя да удължи периода на Националната стратегия, по която близо 1000 посредници и обществени служащи ще продължат своята работа. Проф. Пенов изрази убеденост, че ще бъде открит вид тази стратегия да продължи и след 30 юни.

Голямата премия „ Образователен посредник на годината “ завоюва Екрам Мюмюнов. „ Тази премия постоянно ще ми припомня сложните, само че прелестни мигове на взаимната работа с възпитаници, родители и учители от Професионалната гимназия по фешън дизайн във Велико Търново, където съм посредник. Сега е моментът, господин министър Пенов да изкажа признателност от нас на всички чиновници на МОН, които съдействахте за своевременното удължение и деяние на Националната стратегия за поддръжка на просветителните посредници “, сподели спечелилият. Заради поддръжката той връчи на министъра специфичен признателен адрес.

Приз за добротворчество и покровителство завоюва Стефан Трендафилов от Професионалната гимназия по механотехника в Сливен. Ташка Мутафова, посредник в учебното заведение в село Кукорево, община Тунджа, взе премия за разпространение на ромската просвета и традиция. Ивелина Костова, посредник към ОУ,,Св. Св. Кирил и Методий “ село Ряхово, община Сливо поле, получи приз „ Овластяване на ромската жена “, а Милка Ангелова от СУ „ Вл. Комаров “ във Велико Търново - „ Млад Будител “. Награда за теренна работа и реализиране на разговор взе Десислава Янкова, посредник в Средно учебно заведение,,Николай Катранов “ в Свищов.

Ученици от учебното заведение в село Караджово показаха етнокултурния ромски празник „ Василица “. Училището получи почетния знак на МОН за приноса си в обучаване на възпитаници от разнообразни етнически групи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР