Наградите на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство (БАФТА)

...
Наградите на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство (БАФТА)
Коментари Харесай

БАФТА въвежда нова категория за кастинг режисьори

Наградите на Британската академия за кино и телевизионно изкуство (БАФТА) ще имат нова категория. От идващото им издание през 2020 година ще бъде връчвано отличие за кастинг. То ще се дава както за филми, по този начин и за телевизия, съобщи " Гардиън ". включи

" За нас е наслаждение да включим високо професионалната работа на кастинг режисьорите за пръв път. Кастингът е от значително значение за кино- и телевизионната промишленост и жизненоважен за насърчаването на разнообразието по екраните ", сподели в изказване ръководителят на академията Пипи Харис.

Изтъкнатият кастинг режисьор Люси Бевън, позната с работата си по " Красавицата и Звяра ", " Съзряване " и идният мюзикъл " Котките ", благодари от името на всички кастинг режисьори. " За нашата промишленост е огромна чест да бъде приета от БАФТА ", сподели тя.

От академията обявиха още, че категорията за истинска музика ще бъде преименувана на " истинска комбинация ", с цел да се подчертае ролята на композитора и неговото произведение и да се признае " значителната роля, която те играят за разгръщането на историята, атмосферата и прочувствените нотки на кино лентата ".

Въпреки яростните рецензии от страна на притежатели на вериги киносалони против приемането на филми на " Нетфликс " регламентът за присъединяване на филми си остава същият. Заглавията би трябвало да се били излъчени в минимум 10 кина. В изказването на БАФТА се споделя, че решението е било взето след " обширна консултация с представители на промишлеността ". Въпреки това академията си резервира правото да дефинира дали филмите са публикувани в духа на разпоредбите, а освен с цел да се квалифицират за премиите.

Церемонията по връчване на премиите БАФТА за 2020 година ще се състои на 2 февруари 2020 година - една седмица преди раздаването на оскарите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР