Наградите Еми се отлагат с четири месеца поради стачки в Холивуд

...
Наградите Еми бяха отложени с почти четири месеца, съобщиха организаторите
Коментари Харесай

Наградите "Еми" бяха отложени с почти четири месеца, съобщиха организаторите в четвъртък, тъй като осакатяващите стачки на холивудските актьори и писатели се проточват без да се вижда решение.

Телевизионният еквивалент на Оскарите трябваше да се проведе този септември, но сега ще се проведе в средата на януари следващата година, пишат в изявление телевизионната компания Fox и Телевизионната академия.

„Имаме удоволствието да съобщим, че 75-те награди "Еми" ще бъдат излъчени в понеделник, 15 януари 2024 г.", каза говорител на Fox.

Еми са най-значимото развлекателно събитие досега, което е отложено от първото излизане в холивудската индустрия от актьори и писатели в повече от 60 години.

Последният път, когато наградите "Еми" бяха отложени, беше през 2001 г., когато церемонията беше отложена след атентатите от 11 септември.

Поради продължаващата стачка на актьорите, звезди от A-списъка и на номинираните понастоящем няма да бъде позволено да присъстват на наградите "Еми" - развитие, което би било катастрофално за рейтингите на телевизията.

Сценаристите също няма да имат право да написват монолог или шеги за водещия и водещите на телевизионното предаване.

Дългото забавяне има за цел да даде време и на двете страни да разрешат различията си, въпреки че различните страни почти не са говорили по официални канали от началото на стачката на писателите преди 100 дни.

Членовете на Гилдията на писателите на Америка (WGA) се присъединиха към пикетите миналия месец от далеч по-голямата Гилдия на екранните актьори (SAG-AFTRA.)

И двамата искат по-добро заплащане и гаранции, че изкуственият интелект няма да открадне техните работни места и доходи, наред с други искания.

Съобщения за забавяне на наградите Еми циркулираха през последните седмици, но досега отлагането не беше потвърдено, нито беше обявена нова дата.

Средата на януари раздава наградите Еми точно в средата на претъпкания сезон на филмовите награди в Холивуд.

Еми - ще се проведе на Деня на Мартин Лутър Кинг младши, федерален празник на САЩ – сега ще се проведе една седмица след Златните глобуси и само 24 часа след наградите Critics Choice.

Номинациите за Оскарите ще бъдат обявени седмица по-късно, като церемонията по връчването на наградите на Академията е насрочена за 10 март.

Задънена улица

Стачките в Холивуд по същество затвориха всички филмови и телевизионни продукции в САЩ, с ограничени изключения като риалити шоута и шоута.

На членовете на SAG-AFTRA и WGA е забранено да популяризират своите филми и сериали.

Исканията на синдикатите са насочени към намаляването на заплатите в ерата на стрийминг и заплахата за техните кариери и бъдещи поминъци от изкуствения интелект.< p>Сценаристи и актьори казват, че студията методично намаляват заплатите им от години, правейки невъзможно всички, освен най-високите рангове, да си изкарват прехраната.

Те твърдят, че възходът на платформите за стрийминг - които обикновено не разкриват гледане цифри -- ги лиши от огромни заплати, когато създават глобални хитове.

Сценаристи и студиа се събраха колебливо миналия петък, за да обсъдят официалното подновяване на преговорите за първи път от май, но дори тази среща досега не е довела до осезаеми резултати.

Междувременно номинациите за 75-те награди Emmy в праймтайм бяха обявени миналия месец, само часове преди преговорите между студията и SAG-AFTRA да се провалят.

„Наследяване“, драмата на HBO за ултрабогато семейство, борещо се за контрол над зловеща медийна империя, поведе номинациите с цели 27 номинации, включително най-добра драма.

„Последният от нас“ стана първата адаптация на видео игра на живо, която спечели големи номинации, с 24, докато сатирата „Белият лотос“ спечели 23 кимвания.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР