Наградиха призьорите в третия общобългарски литературен конкурс, „Награда Лъчезар Станчев“

...
Наградиха призьорите в третия общобългарски литературен конкурс, „Награда Лъчезар Станчев“
Коментари Харесай

Авторката на „Капки от роса“ грабна голямата награда в конкурс за сонети във Вършец

Наградиха призьорите в третия общобългарски книжовен конкурс, „ Награда Лъчезар Станчев “ за лирика в сонет, проведен от Община Вършец. Поети от цялата страна се включиха в конкуренцията, носеща името на родения в града създател на текста на песента „ Усмивката “.
Изпратените произведения бяха оценени от жури с ръководител Мартен Калеев – стихотворец и членове - проф. дфн Милена Кирова /литературен историк и критик/ и проф. дфн Румяна Л. Станчева /литератор и щерка на Лъчезар Станчев/.
Първа премия и награда от 300 лева заслужи поетесата Антоанета Богоева от Кюстендил за сонета „ Капки роса “. Нейна подгласничка стана получи Стефани Ангелова от Варна за творбата „ Самозаблуда “. Тя получи 100 лева Отличени с грамоти са Маргарита Мартинова от София за „ Песнича за есента “ и Диляна Колева от Луковит за „ Пречистващи сълзи “.
Темите, които най-често участват в препоръчаните творби, са любовта, себеосмислянето, търсенето на свое място в живота. 70 от 97 показани поетични произведения са в региона на интимната поезия.
19 подбрани сонета, взели участие в състезанието, са включени в алманах „ Лъчезарни сонети 2020 “, публикуван от фондация „ Лъчезар Станчев за лирика “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР