Наградените участници ще получат финансиране до 10 хил. лв. за

...
Наградените участници ще получат финансиране до 10 хил. лв. за
Коментари Харесай

"Лидл България" ще финансира безвъзмедно нови 20 социално значими проекта

Наградените участници ще получат финансиране до 10 хиляди лева за своите планове

[ "Лидл България "] Още по тематиката
" Лидл " ще отвори най-малко седем магазина в страната през 2018

Предпочитаните градове са София, Пловдив и Варна. Строителството и оборудването на един обект костват най-малко 2 млн. евро
25 апр 2018
" Лидл България " ще финансира 31 обществено значими плана

Безвъзмездно подкрепените хрумвания са в четири области: обучение, околна среда, просвета, здравословен метод на живот
11 окт 2017 " Лидл България " ще финансира 20 плана на неправителствени организации с общо 135 хиляди лева, което компанията утвърди във второто издание на самодейността " Ти и Lidl за по-добър живот ". Грантовата стратегия се извършва в партньорство с фондация " Работилница за цивилен начинания " и Българския дарителски конгрес.

" Голямата ни цел е да финансираме реализацията на положителни хрумвания в разнообразни райони, които ще разрешат на хората по места да водят по-добър и по-пълноценен метод на живот ", съобщи Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на " Лидл България ".

Тематичните области

Началото на самодейността беше сложено на през май предходната година, когато веригата разгласи, че ще отделя по 3 стотинки от всеки касов бон в магазините в цялата страна и със събраните средства ще финансира планове на неправителствени и цивилен организации.

Тази година за финансиране са кандидатствали 380 плана от 79 обитаеми места, от които са номинирани 44. Оценяването включва три стадия. Първият е за административна инспекция на изискваната документи. Следва оценка от експертно жури, а чиновниците на " Лидл България " имат финалната дума (третия етап) посредством гласоподаване.

Тематичните области са четири, като максимален е ползата към " Образование ", където ще бъдат финансирани осем плана. В област " Култура и историческо завещание " " Лидл България " ще поддържа пет оферти, в " Активен метод на живот " - четири, а в " Околна среда " - три. Всички утвърдени планове ще получат безвъзмедно разнообразни суми, като максимумът е 10 хиляди лева

Според информацията на компанията 40% от утвърдените хрумвания са в огромни градове, а останалите – в дребни обитаеми места, измежду които и села – Куртово Конаре, Долни Вадин, Могилица, Чупрене.

" Състезанието беше доста съществено. Сред критериите за оценка на плановете са иновативност, поддръжка за повече хора, резистентност ", разяснява Илияна Николова, изпълнителен шеф на фондация " Работилница за цивилен начинания ".

Одобрените планове

Сред утвърдените планове е " Мрежа учебни медии " на фондация " Гласът на децата ". Доброволци от състезателен клуб " Пирин-160 " в Благоевград ще създадат акция измежду деца и възпитаници за " Недопускане на пожари ". Регионалното съдружие на научно-техническите съюзи в Смолян ще оборудва демонстрационен кабинет по физика и химия.

Сдружение " Образование и здраве " от Пловдив ще предложи специфични и разнообразни грижи за деца, които са боледували дълго и на които следва връщане в учебно заведение. Сексуалното и здравно обучение на младежите е в основата на плана на фондация " Лърн " - София.

Център СТЕАМ в Шумен ще сътвори открита ботаническа градина. Сдружение " Нишан " възнамерява да употребява цифрови изкуства, с цел да запознае децата от 10 учебни заведения в столицата с българските обичаи. Варненският клуб " Приятели на морето " ще образова младежи да изследват живия подводен свят в Черно море.

Сдружение " Могилица " от едноименното село има намерение да направи пещерата Типицето налична за гости. Ловно-рибарското съдружие " Миджур " в с. Чупрене ще закупи уреди, с цел да могат младежите да изследват миграционния път на птиците.

Читалище " Св.Св. Кирил и Методий – 1905 " във Велинград ще възроди школа за тамбура, а читалище " Л. Каравелов " в Куртово Конаре ще провежда надпревари по графити, пленери по дървопластика и други иницативи за младежите.

Сдружение " Европейски пространства " в Русе има намерение да провежда акция измежду 400 възпитаници, с цел да ги запознае с " Жените в историята на Русе ". Кът с повествовател на приказки за най-малките, наименуван " Бебетека ", ще бъде открит в читалище " Развитие 1873 " в Пещера.

Сдружение " Дебют " в Кюстендил ще сложи театър " Античността оживява на Хисарлъка ", който ще се трансформира в туристически артикул. Възраждане на общностни квартални стадиони в междублокови пространства в София възнамерява съдружие " Трансформатори ". Родителското настоятелство към зимната пързалка " Славия " в София си слага за цел да разпространява фигурното пързаляне и хокея. Читалище " Съзнание – 1027 " в Долни Вадин ще сложи фитнес уреди навън в парка, с цел да подтиква и възрастните да спортуват.

Всички планове би трябвало да бъдат изпълнени в границите на една година – до септември 2019. Вече изпълнено

" Инициативата, която замислихме като дълготрайна, се потвърждава като такава точно от към този момент осъществените планове ", заключи Милена Драгийска. Миналата година, която беше първа за самодейността, " Лидл " поддържа 31 обществено значими хрумвания с 252.7 хиляди лева

С поддръжката на компанията в Математическата гимназия в Ловеч към този момент са оборудвали цифрова класна стая за образование по британски език. Българската асоциация за фамилно обмисляне е провела 11 прожекции с над 800 гости по време на фестивала " (Не)възможното обучение ", а съдружие " Зелени Балкани " в Поморие е улеснило видеонаблюдението на Поморийското езеро и е нараснало туристите в посетителския център.

Музеят на Чудомир в Казанлък е прибавил виртуален екскурзовод към своите експонати. С присъединяване на повече от 200 доброволци родителската организация на деца със специфични потребности " Заедно за децата на Търговище " е засадила 50 тополови дръвчета и е оформила зелено пространство с пейки, масички, табели с послания, кошчета, саксии.

Учениците в пет учебни заведения в столицата са получили пособия и са взели участие в на практика уроци, с цел да се " потопят " в " Света на слепите " благодарение на фондация " Очи на четири лапи ". С поддръжката на 30 доброволци рибарското съдружие " Балканика 2009 " в Благоевград е построило четири пешеходни и веломаршрути с обща дължина 50 км по западните скатове на Пирин наоколо до Кресна.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР