Наградените от тазгодишния конкурс. ["Солвей Соди"] Идея за дигитален ресурсен

...
Наградените от тазгодишния конкурс. ["Солвей Соди"] Идея за дигитален ресурсен
Коментари Харесай

Идея за дигитален ресурсен център взе наградата "Иновация в действие"

Наградените от тазгодишния конкурс.

[ "Солвей Соди "] Идея за цифров ресурсен център взе премията " Иновация в деяние ", която се връчва от " Солвей Соди " и " Аурубис България " и съдействието на The Business Institute. Темите на петото издание бяха: дейно потребление на запаси, новаторско обучение, здравословен живот и преоткриване на българските обичаи и просвета. В понеделник бяха наградени финалистите, които са показали най-перспективните планове.

Иновативно обучение

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Тазгодишният победител в петото юбилейно издание на Академия " Иновация в деяние " " е Благовеста Ценова от Русе. Идеята й за цифров ресурсен център за STEAM (Наука, Технология, Инженерство, Изкуство и Математика) планове предлага видеоуроци за възпитаници от 7 година до 14 година в региона на точните науки и изкуството, които са използвани както в домашна, по този начин и в образователна среда. Крайната цел на плана x-sip.org, от една страна, е да предлага интерактивен метод към предаването на познания на подрастващите, както и да им дава достъп до материали, с които да могат да създават на практика планове. От друга страна, задачата е основаването на богата база данни, която да добавя образователния проект и да обезпечава използвани запаси за учениците, тъй че да се усещат подтиквани и стимулирани.

Голямата премия на Благовеста, която приключва " Европеистика и районно съдействие " към Русенския университет " Ангел Кънчев ", я води към Брюксел, където ще учи в лятната стратегия на Solvay Brussels School of Economics and Management.

Кръводаряване в акция

Стефка Попова-Лазарова и нейният план, очакван за реализация от Българската организация за непринудено кръводаряване (БОДК), печелят втората премия. " КСО - Кръводаряване " е обвързван с подготовка, организация и осъществяване на осведомителни акции и акции за кръводаряване за чиновниците на разнообразни компании. Стефка ще учи магистратура по нововъведения, предприемачество и финанси, което е нейната премия за перспективния й план.

Иновативна отбрана за горите

Симеон Марлоков, показа плана Firewatch, с който завоюва третата премия, която е курс по иновационен мениджмънт. Идеята му показва новаторска композиция сред хардуер и програмен продукт, която да дава отбрана на държавни и частни гори. Изобретението му дава опция да се следят горите и в действително време да се следи за пораждане на пожари посредством високотехнологични датчици и изкуствен интелект.

Малки, само че с визия

Хелин Ахмед от Варна е едвам 16-годишна, само че съумява да се класира на четвърто място с плана си за мобилно приложение, което да подкрепя образованието на учениците. Идеята й е посредством приложението образователният материал да се показва във тип на игри и лабораторни практикуми. Тя получава специфична премия - присъединяване в Lego Serious Play работилница. За самодейността

Академия " Иновация в деяние " е обществено виновен план на " Солвей Соди ", стартирал през 2012 година От 2016 година към самодейността като главен сътрудник се причислява " Аурубис България ". През годините в образованията, част от академия " Иновация в деяние ", са минали над 500 младежи с интерес към нововъведенията. " Иновация в деяние " се развива в две етапи – академия и спортна част. Само 100 от всички минали през обучителната част биват утвърдени за конкурсния стадий.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР