Награден за гражданска доблест родопчанин обучава на гайда жители на

...
Награден за гражданска доблест родопчанин обучава на гайда жители на
Коментари Харесай

Награден за гражданска доблест родопчанин обучава на гайда в Луковит

Награден за гражданска героизъм родопчанин образова на гайда поданици на Луковит. Уроците са почнали на 27-ми март, а часовете ще се организират два пъти седмично в локалното читалище „ Съзнание 1895 “ , оповестиха от пресцентъра на общината.
Мераклиите ще бъдат обучавани от Стоян Янев, който е наследник на ненадминатия Петър Янев – прочут от креативния тандем с Валя Балканска и ръководител на Българската национална гайдарска асоциация.

Инициативата за откриване на школата по българска гайда е на кмета на община Луковит Иван Грънчаров и се реализира с поддръжката на Гайдарската асоциация.
С персонални средства градоначалникът е закупил принадлежности, с които първите записали се направиха началните си стъпки в гайдарското изкуство.
Кметът ще поеме и всички останали разноски, нужни за застраховане на уроците “, оповестяват още от локалната администрация.
Припомняме, че през 2013 година Христо Янев и неговия другар Томас Ангелов бяха наградени от министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев за гражданска героизъм.
Благодарение на проявените от двамата 17-годишни тогава младежи предвидливост и гражданска интензивност бе предотвратено осъществяването на телефонна машинация в смолянското село Бостина.

На 20 септември с. година Христо и Томас станали очевидци по какъв начин възрастен гражданин на селото предава книжен плик на млад чужд мъж, който преди този момент забелязали да обикаля в близост с автомобил.
Момчетата се усъмнили, че може да става въпрос за нещо неправилно и се намесили. С тяхна помощ непознатият схванал, че е бил подведен и замесен в скица за телефонна машинация, след което алармирали в РУП – Смолян за случая.
Така бе предотвратена телефонна машинация, в която попаднал старецът. Ако не момчетата не се бяха намесили, той щеше да изгуби 5700 лв. , спестени с старания и ограничения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР