Наградата Златен глобус, присъдена на Мерилин Монро през 1961 г.,

...
Наградата Златен глобус, присъдена на Мерилин Монро през 1961 г.,
Коментари Харесай

Разпродадоха куп лични вещи на Мерилин Монро, златният ѝ глобус отчете рекорд

Наградата " Златен глобус ", присъдена на Мерилин Монро през 1961 година, бе продадена на търг в Съединени американски щати за рекордните 250 хиляди $. 

Това е и най-голямата сума, давана на търг за премия " Златен глобус " в миналото, оповестяват от аукционната къща Julien " s Auctions. 

Търгове с персонални движимости на Монро бяха извършени в Лос Анджелис в петък и събота. Първо на търга бе продаден автомобилът на актриста - Ford Thunderbird, модел 1956 година Колата е продадена за 490 хиляди $, макар че се прави оценка на най-малко 500 хиляди.  Смята се, че тя е коледен подарък от бизнес колегата и фотограф на актрисата Милтън Грийн. Секс признакът на Америка става притежател на първокласна кола шест месеца преди да се омъжи за драматурга и публицист Артър Милър. Монро имала колата в продължение на шест години и минала съвсем 50 хиляди километра, а по-късно я подарила на сина на учителя си по актьорско майсторство Лий Страсбърг - 18-годишния Джон.

На търга също по този начин са продадени и шофьорската брошура на Монро, издадена през 1957 година в Кънектикът (за 10 хиляди долара), обеци от планински кристал (за 10,2 хиляди долара), образец от първия брой на Playboy с актрисата на корицата и с подпис от притежателя на изданието Хю Хефнър (32 хиляди долара). Голям интерес провокира черна блуза от сатен, с която Монро превзема публиката на конференция на летището в Лос Анджелис през 1956 година – тя е продадена за 43 750 хиляди $. / Канал 3

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР