Наградата Оскар за чуждоезичен филм вече има нова формулировка -

...
Наградата Оскар за чуждоезичен филм вече има нова формулировка -
Коментари Харесай

Арт посоки с Галя Крайчовска: Кино новини

Наградата „ Оскар ” за чуждоезичен филм към този момент има нова дефиниция - за " Най-добър интернационален филм ". Такава премия към този момент завоюва дебютният план на Ласло Немеш - „ Синът на Саул ”. Сега ще забележим втория му филм -. „ Залез ”.

Историята е разположена през 1913 година в Будапеща. 20-годишната Ирис Лейтер идва в унгарската столица с вярата да работи в именит магазин за шапки, обвързван със фамилията й. Ирис търси връзката с предишното, а из тъмните улички на Будапеща тя се сблъсква с непознати и плашещи безредици, които предвещават залеза на една цивилизация… По думите на Ласло Немеш „ Залез “ споделя за една просвета на кръстопът.

„ Щастливият Лазаро ” идва с награди и номинации от Кан, Европейската академия и „ Давид на Донатело ”. Италианската режисьорка Аличе Рорвахер още веднъж ще ни потопи в обичания си вълшебен натурализъм.

Приказен свят, където благородството и жестокостта са на една ръка разстояние. В отдалеченото и оскъдно селце Инвиолата, наивното и добросърдечно момче Лазаро среща млад аристократ с богато въображение. Двамата стартират едно извънредно партньорство, трансформирало се в скъпо другарство. А когато за първи път попада в огромния град, Лазаро припомня на парченце от предишното, изгубено в модерния свят.

Измамата може да е поднесена със жанр. Не че по този начин я одобряваме, само че наподобява по-симпатична, изключително с Ан Хатауей и Ребъл Уилсън.

„ Мошенички от класа ” - две прелестни дами желаят да владеят обстановката и поставят всевъзможни старания за това. А огромната цел са парите, които ще ги накарат да проявят досетливост, мъдрост, само че и жанр. Пътят до безспорното съвършенство на подлостта е сложен, само че когато двете обединят напъните, това се трансформира в най-успешите им „ бизнес планове ”. Режисьорът Крис Адисън залага на звездните актриси Ан Хатауей и Ребъл Уилсън. Дали героините им ще имат блестящ триумф или величествен неуспех - ето това е въпросът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР