Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на РБългария се връчва на

...
Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на РБългария се връчва на
Коментари Харесай

Наближава крайният срок за кандидатстване за наградата „Джон Атанасов



 Награждаване 2017

Наградата „ Джон Атанасов “ на Президента на РБългария се връчва на млади учени, които са се изявили в региона на компютърните науки. Подаденото изложение на план ще бъде оценено съгласно знаци за научни и на практика достижения, както и за принос от внедряването на проекта/разработката на претендента, разясниха уредниците.

Две грамоти – за възпитаници и за техните преподаватели, се дават за триумфи, реализирани в интернационалните олимпиади по информатика и по ИТ през годината.

Ангажираността с значими публични провокации ще бъде отличена с наградата Грамота „ Джон Атанасов – за план с огромен публичен принос “. Изискванията са претендентите да са под 35-годишна възраст и планът им да е прибавен за първи път в България. Журито ще регистрира знаци за иновативност, приложност и публичен принос.

Ученици и студенти на възраст сред 12 и 25 години могат да аплайват за грамота за дебютен пробив в региона на компютърните технологии. За да бъдат отличени, те би трябвало да са постигнали забележителни резултати през миналата година с планове и разработки на интернационалните школи, научни фестивали, семинари, научни конгреси.

Наградата „ Джон Атанасов “ се връчва от 2003г. насам на изявили се в международен мащаб млади български учени и откриватели в региона на компютърните науки. Сред лауреатите на президентската премия са ръководители на проучвателен центрове на водещи научно-изследователски институти и мултинационални компании в разнообразни посоки на компютърните науки. Носителите на Наградата и Грамотите „ Джон Атанасов “ се дефинират от комисия с присъединяване на водещи учени и експерти в региона на компютърните науки.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР