Наградата беше изкушаваща: шанс да се спре бежанската вълна, насочваща

...
Наградата беше изкушаваща: шанс да се спре бежанската вълна, насочваща
Коментари Харесай

Как се провали планът на администрацията на Байдън да се ангажира с Венецуела

Наградата беше изкушаваща: късмет да се спре бежанската вълна, насочваща се към границата на Съединени американски щати в година на избори, да се подобрят доставките на неруски нефт и газ за международните пазари и връщането на огромна латиноамериканска нация към демокрацията.

Но разпадането на съглашението на администрацията на Байдън с държавното управление на Венецуела остави Съединени американски щати пред най-лошото от двата свята: неуспеха до момента на тактиката им за договаряния и евентуално връщане към политика на наказания, която се е провалила преди.

В желанието си да се отдалечи от политиката от ерата на Тръмп на финансови наказания на „ оптимален напън “, предопределени да смъкват от власт властническия президент Николас Мадуро, администрацията на Байдън договаря с режимът повече от година на секрети договаряния. Те реализираха съгласие, че осакатяващите наказания на Съединени американски щати върху петрола и газа — виталната мощ на стопанската система на Венецуела — ще бъдат анулирани в подмяна на стъпки към свободни и почтени президентски избори по-късно та...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР