Награда от Министерството на образованието ще дари на училището, в

...
Награда от Министерството на образованието ще дари на училището, в
Коментари Харесай

Учителка от Чепинци дари награда на училището си

Награда от Министерството на образованието ще подари на учебното заведение, в което преподава, учителката Даниела Куцева. Преподавателката по биология в учебното заведение " Христо Ботев " в село Чепинци нашумя, откакто нейните възпитаници се подредиха по триумф на матурите в топ 3 в страната тази година. От министерството й определили самостоятелна парична премия, чийто размер още не е оповестен. Каквато и да е сумата, тя ще отиде за микроскопи за кабинета по биология, декларира учителката.

" С дарението ще закупя още микроскопи за кабинета. Сега 4-5 възпитаници гледат на един, а желая по две деца да употребяват един микроскоп. За 45-минутен час не всички възпитаници съумяват да видят както би трябвало обещано проучване. Не знам каква е цената на премията, само че допускам, че ще съумея да купя най-малко 4 микроскопа ", споделя Куцева. Тя преподава в учебното заведение в селото от 23 години. Тази година нейните възпитаници реализираха 5.66 междинен триумф на втората матура по избор, което ги подреди на трето място след Софийската математическа гимназия и Първата частна математическа гимназия в столицата.

Училището в Чепинци изпрати 10 отличници тази година. 22 от общо 26 зрелостници държаха втора матура по биология и здравно обучение. Голяма част от тях ще аплайват медицина или друга компетентност, чийто приемен изпит е по биология. Учениците в Чепинци с приоритет избират кандидатстване за висше обучение като медици години наред, споделя шефът на учебното заведение Манчо Трампов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР