Наглост и безочие. Така председателят на АИКБ Васил Велев определи

...
Наглост и безочие. Така председателят на АИКБ Васил Велев определи
Коментари Харесай

Васил Велев: Наглост и безочие в енергетиката

Наглост и безсрамие. Така ръководителят на АИКБ Васил Велев дефинира държанието на НЕК, който през днешния ден към този момент е оповестил нов търг за електрическа сила за 3 юли още веднъж със същите изкривени и манипулирани параметри. Това се случва единствено часове, откакто Управителния съвет на БЕХ не одобри подадената оставка на Петър Илиев и той остава началник на НЕК.

Припомняме, че шефът на НЕК подава оставката си в деловодството на " Български Енергиен Холдинг " ЕАД на 19 юни. В последните месеци избухнаха няколко абсурда към НЕК, най-много с обвиняванията от страна на работодателите за манипулирани от страна на НЕК цени на тока.

Очевидно хората, за които работи шефа на НЕК, са съумели да се преборят за неговия пост и ръководството на Петър Илиев е в интерес на избрани хора. То обаче не е в интерес на страната, тези хора не са българската стопанска система и българските жители, съобщи Васил Велев и изясни, че държанието на НЕК въздейства на цялата българска стопанска система, в това число и на цените на стоките и услугите. Няма значение, по думите на Велев, кой е тъкмо индивидът и дали това е Ковачки, за който са предопределени тези търгове. Важното е, че това не е пазарно държание на НЕК, защото такава сила може да се закупи единствено от човек, който е в сговор с ръководещите енергетиката. Това е произвол на НЕК, отсече шефът на АИКБ.

Велев бе безапелационен, че пазарът на електрическа енергия се манипулира и няма смяна в позицията на работодателите и на четирите организации, от името на които той приказва - те не престават да упорстват тези търгове да бъдат разследвани.Предстои работодателите да изискат среща и с министъра на енергетиката Теменужка Петкова. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР