Нагледахме се на множество изненади от началото на американското турне,

...
Нагледахме се на множество изненади от началото на американското турне,
Коментари Харесай

В битка на непоставените: Световният №89 подчини квалификант и е на финал в Уинстън Сейлъм

Нагледахме се на голям брой изненади от началото на американското турне, а най-интересното е, че към момента сме в очакване да стартира същинската част на US Open в понеделник. В навечерието на Откритото състезание на Съединени американски щати тенис елитът разумно избра да си вземе едноседмична отмора от надпреварите, което пък отвори вратата за по-нискоранкираните играчи да разпрострат капацитета си на единствената АТР конкуренция през тази седмица, която се организира в Уинстън Сейлъм.

По-рано през днешния ден в първия полуфинален дуел 34-годишният Адриан Манарино ненадейно повали втория подложен в схемата Ботик ван де Зандсхулп и се класира за финала, а там неговият противник трябваше да бъде избран в извънредно непредсказуемия втори полуфинал, който изправи международния номер 89 Ласло Джере и намиращия се отвън първата стотица Марк-Андреа Хюслер. Сблъсъкът разреши на двамата състезатели да покажат най-хубавото, на което са способни, до момента в който ние се насладихме на 2 часа и 20 минути здрава борба, която в последна сметка завърши в интерес на сърбина Джере, който се поздрави с успеха в тайбрек сета след 7:6(3) 7:6(5) и на следващия ден против Манарино ще търси своя трети АТР трофей в кариерата.

Още в началните моменти от дуела швейцарецът опита да си завоюва ранно преимущество, като разполагаше с два брейкбола, само че до освен това не се стигна. Измина дълго време, преди да забележим идващите шансове за посрещач, които още веднъж бяха в интерес на Хюслер и даже представляваха два сетбола, само че сходно на по-рано той ги пропиля, с цел да станем очевидци на тайбрек, в който назад на статуквото на корта до този миг Джере беше надалеч по-стабилен в изявите си и отмъкна откриващия сет.

Във втората част международният номер 102 привидно отчаян от изпуснатите благоприятни условия изгуби централизация и инкасира брейк, само че за сметка на това бързо се оправдава и възвърне паритета при 3:3. Сръбският тенисист от своя страна одобри отбранителна роля, която му подсигурява печелене на личните подавания и той дочака своите шансове късно в сета, когато имаше на сметката си цели седем мачбола, на начален удар на съперника всичките, само че ги профука неистово и още веднъж се стигна до тайбрек. Хюслер опита да се бори в дългия гейм, само че сходно на по-рано Джере беше безмилостен в основните точки и чрез минипробив за 6:4 съумя да оползтвори деветия си мачбол, с цел да постави точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР