Нагласена ли е обществената поръчка за доставка на 2 джипа

...
Нагласена ли е обществената поръчка за доставка на 2 джипа
Коментари Харесай

Нагласена ли е обществената поръчка за джипове за над 400 000 лв. за главния прокурор, пита Борис Бонев

Нагласена ли е публичната поръчка за доставка на 2 джипа за над 400 000 лева за Главния прокурор, пита общинският консултант Борис Бонев посредством обществената мрежа фейсбук.
Аз персонално бих му предложил да се самосезира и да се самопровери, прикани Бонев.
В документите се изисква гаранционно обслужване минимум в следните области - София, Варна, Бургас, Пловдив и Велико Търново! При инспекция на дистрибуторите на първокласни коли, които могат да предложат автомобил с най-малко 410 конски сили, се оказва, че само спечелилият в поръчката Порше БГ има сервизен център във Велико Търново. Втората компания, която взе участие в публичната поръчка с модел на Мерцедес е отстранена, единствено тъй като няма сервиз във Велико Търново.
Голяма част от техническите условия към колите буквално съответстват (дума по дума) с формалната листовка на Touareg, а Законът за публичните поръчки ясно споделя, че е неразрешено да се залагат механически критерии, които дават голословно преимущество на някой участник.
Нужни ли са тези коли на един служител с химикалка? Нужни ли са му 420 конски сили мотор, с цел да стигне до работното си място в центъра на София? Нужни ли са въздушно окачване с ръководство на задните колела и интензивно стабилизиране в завой, автоматизирано контролиране на равнището и пътния луфт и електронно контролиране на твърдостта на амортисьорите?
А навигационна и мултимедийна система с мултисензорен екран? Или пък система за самопаркиране? Нужен ли е цвят металик, който оскъпява с още няколко хиляди лв.? А нужни ли са отопляеми дюзи на предното стъкло? Или система за измиване на фаровете?
Дали не е време вместо да се занимава с неуместни акции по " арестуване " на стотина кг месо, Главният прокурор да стартира да дава отговори за метода, по който ръководи тази прогнила институция и публичните пари, които харчи, с цел да си обезпечи недостоен комфорт, показва още Бонев.
Припомняме, че разкритията за съмнителната социална поръчка потеглиха точно от Бонев. Класирането беше оповестено в петък, 31 юли, на уеб страницата на прокуратурата. Спечели " Порше БГ " ООД, която остава единствен участник, откакто вторият е отхвърлен.
Поръчката е оповестена от прокуратурата в края на май. През юни се разбра, че към този момент два месеца основният прокурор Иван Гешев се отхвърля от защитата на НСО и към този момент е защитаван от неговото Бюро за отбрана.
Бюрото за отбрана се счита за нещо като втора НСО още откогато мина на директно ръководство на основния прокурор през 2013 година От тогава то укрепва кадрово и материално, активността му е доста загадка и приравнена даже на такива структури като Специализирания отряд за битка с тероризма. Бюрото беше направено главно за бранене на очевидци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР