Нагла кражба на електроенергия разкриха служители на ЧЕЗ Разпределение България

...
Нагла кражба на електроенергия разкриха служители на ЧЕЗ Разпределение България
Коментари Харесай

Цяла луксозна кооперация замесена в нагла кражба на ток, опитаха да прикрият престъплението, но стана страшно

Нагла кражба на електрическа енергия разкриха чиновници на ЧЕЗ Разпределение България със съдействието на полицията, оповестиха от пресцентъра на сдружението. Кражбата е осъществена посредством непосредствено присъединение към електромерното табло на кабел с огромна мощ в нова, съвременна постройка в столицата на бул. " България “. Чрез кабела за месец са отклонявани 35 000 киловатчаса електрическа енергия на стойност към 7000 лв.. Това е месечната консумация на към 70 семейства.

Присъединението е употребявано за зареждане на бойлери и на климатичната система на постройката и на общите ѝ елементи, откриха проверяващите. 

С цел да прикритият нарушаването, причинителите са прерязали кабелите под напрежение, предизвиквайки късо съединяване и спиране на електрозахранването за цялата постройка. По този метод те са заплашили освен своя живот, само че и сигурността на живущите в нея и нейните ползватели. По случая е заведено досъдебно произвеждане. 

" Кражбите на електрическа енергия ощетяват освен сдружението, само че и правилните клиенти и съставляват заплаха за здравето и за човешкия живот. Нашите чиновници и полицията работят интензивно за откриване на противозаконните присъединения. През предходната година сме открили 6672 нарушавания, а от началото на годината до края на март разкритите обири са 1551. С цел възстановяване на разкриваемостта сме взели всички вероятни ограничения и сме въвели нови технологии, само че явно това не е задоволително. Необходими са по-строги и ефикасни наказания против кражбите, които освен да санкционират причинителите, само че и да имат възпиращ резултат “, разяснява Филип Йорданов, началник " Нетехнически загуби “ в " ЧЕЗ Разпределение България АД.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР