Нагъл обир в Роженския манастир, крадци завързаха свещеника и копаха

...
Нагъл обир в Роженския манастир, крадци завързаха свещеника и копаха
Коментари Харесай

Дързък обир и нападение над свещеник в Роженския манастир

Нагъл грабеж в Роженския манастир, крадци завързаха свещеника и копаха с кирки стените на светата обител в търсене на имане, съобщи БГНЕС. Районът на манастира е отцепен. Продължават следствените дейности на полицията. Покушението над Роженския манастир стана нощес, към 20 часа. Тогава шестима незнайни нападнаха намиращия се там духовник. Нападателите са лишили мобилния му телефон и са го завързали. Непосредствено по-късно те са извадили чукове и кирки и са почнали да разрушават една от стените на манастира. След към 20 минути интензивно къртене, шестимата прекратили дейностите си и напуснали светата обител. 

На този стадий остава тайнственост какво тъкмо са търсили нощните гости. Полицията и кметът на Сандански отхвърлят да са откраднати пари, икони или църковна утвар. По всяка възможност става въпрос за набег на иманяри. 

Нападателите са били забелязвани дни по-рано в манастира като гости. За издирването на причинителите на наглото закононарушение са мобилизирани полицейски сили от Петрич и Сандански.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР