Нагъл обир в Роженския манастир. Късно снощи шестима въоръжени мъже

...
Нагъл обир в Роженския манастир. Късно снощи шестима въоръжени мъже
Коментари Харесай

Въоръжени нападнаха и обраха Роженския манастир, вързаха свещеника

Нагъл грабеж в Роженския манастир. Късно нощес шестима въоръжени мъже са нахлули в светата обител, завързали единствения духовник и почнали да копаят в стената на манастира с кирки и лопати, оповестява Нова тв. Предполага се, че апашите са търсили скрити жълтици и полезности. След като не разкрили нищо обаче крадците отмъкнали само телефона на свещеника. 

Още преди няколко дни мъжете са разпознати на камерите, че са идвали и са проучвали по кое време манастирът затваря. Още тогава част от свещениците са се усъмнили в желанията им. Снощи към 20.00 ч. още веднъж пристигнали със същия въпрос. Когато свещеникът им дал отговор, че затваря, те го повалили на земята и го завързали.

Двама души останали на входа на манастира, а останалите четирима влезнали вътре. Все още не е ясно какво са търсили. Те изпочупили камерите, смятайки че по този метод унищожат видеозаписите. Свещеникът е добре, прегледан е в болница.

През цялата нощ на място имаше екипи на полицията. Според локалните хора крадците не са от региона. Извършителите се търсят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР