Нагъл обир беше извършен в Националната хематология в София. Крадците

...
Нагъл обир беше извършен в Националната хематология в София. Крадците
Коментари Харесай

Откраднаха експериментални лекарства от Националната хематология в София

Нагъл грабеж беше осъществен в Националната хематология в София. Крадците са разрушили болничната аптека и са откраднали пробни медикаменти за хиляди левове, оповестява БТВ.

Рано тази заран фармацевтите от Националната болница по хематология откриват, че в склада, в който се съхраняват медикаментите с клинични изследвания, липсват над 30 кутии с пробни лекарства, които са се съхранявали в тези хладилници, които са към този момент съвсем празни.

Обирджиите са били повече от двама, като са работили извънредно професионално. Те са влезнали през външната врата за болничната аптека като са я разрушили и са заглушили СОТ системата на болничното заведение. Крадците са знаели в елементи разположението на аптеката. Атакуват точно единствено и само стаята с медикаментите по клинични изпитвания. Разбиват външната врата, където видеонаблюдение няма.

На видеозаписите няма фрагменти с нарушителите.

Откраднатите медикаменти са били предопределени за пациенти с редки хематологични болести. Взети са и празни опаковки.

От болничното заведение отхвърлят да е забъркан вътрешен човек.

От Столична дирекция на вътрешните работи показват, че са извършени разпити, изработен е оглед, а причинителите се търсят.

Очаква се до дни медикаментите да бъдат възобновени в аптеката. Не са откраднати скъпоструващи медикаменти, които се употребяват при лекуването на пациенти с хематологични болести.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР