Нагъл концесионер от Слънчев бряг се готви да строи заведения

...
Нагъл концесионер от Слънчев бряг се готви да строи заведения
Коментари Харесай

ПОРЕДЕН СКАНДАЛ РАЗТРЕСЕ СЛЪНЧЕВ БРЯГ! Ултра-нагъл концесионер гази закона! Готви се да строи върху дюните на защитената територия на плаж Централен! Държавата се прави на приятно разсеяна!

Нагъл концесионер от Слънчев бряг се готви да строи заведения върху дюните на предпазената територия на плаж "Централен ", за това сигнализираха потресени летовници от курорта. Става дума за региона сред хотел Бургас и станцията на Министерски съвет в Слънчев бряг.

Възмутените жители предоставиха на медията ни фотоси, от които ясно се вижда, че красивите и предпазени със закон дюни в тази част на плажа към този момент са унищожени от тежка строителна верижна техника, която може да попадне там само с разрешението на концесионера.

Освен това на мястото ясно се виждат и прокарани тръби с кабели за ток.



Кой е този човек, който може толкоз безочливо да гази законите в нашата страна?

Всъщност това надалеч не е първото нарушаване на въпросния концесионер. Оказва се, че в активността на боса на плаж „ Централен “ от дълго време има установени и глобени цялостен куп безобразия, датиращи доста преди случката с сегашния проблем. Сиреч, в Слънчев бряг от много време царува брутално безвластие, надалеч по-скандално от дребните проблеми, с които напоследък ни занимават всеобщите медии.

В разследване на тази нова ултра-наглост, все още на мястото на предпазената територия в Слънчев бряг към този момент има унищожени десетки дюни, както и огромни елементи от неповторимата дюнна растителност, вирееща до неотдавна свободно на Централния плаж в курорта. Картината става още по-безумна от обстоятелството, че всичко това се случва измежду бял ден пред изумените очи на хиляди непознати и наши туристи. Това обаче не стопира концесионера, който индиферентно продължава с искрено противозаконните си дейности. Скандалът става тройно по-голям и от детайла, че съгласно Закона за предпазените територии, от концесионера се изисква запазване на дюните, а не тяхното заличаване. В случая обаче те освен, че не се пазят, а преднамерено се унищожават. Именно от него.

Нещо повече. Концесионерът на плаж „ Централен “ не е сложил нито една табелка, с която да е обозначено съществуването на пясъчни дюни, които са предпазени! Явно той се интересува само от това, допустимо най-бързо и безшумно да построи нови заведения на плажа, които по-късно стремително да пусне в употреба. В резултат на това, багерите всеобщо мачкат дребното девствена територия, останала в региона на най-популярния ни морски курорт!

През идващите седмици на нас пък ни остава само да изчакаме и забележим, дали страната в лицето на съответните институции ще вземе ограничения с цел да спре самозабравилия се концесионер, който безнаказано и безочливо дерибейства, като унищожава естествени благосъстояния без никой да му държи сметка за дейностите. И тук поражда въпросът – за какво този концесионер остава недостижим? Кой го покровителства към този момент 16 години? Защо, общественото внимание е концентрирано единствено върху Северния и Южния плаж на Слънчев бряг, на Централни тихомълком се нарушават всевъзможни закони! И още: Ще остави ли страната концесионерът на плаж "Централен " в Слънчев бряг да унищожава с лопата и тежка верижна техника последните предпазени и непокътнати дюни в най-големия ни черноморски курорт? Защото, в случай че го остави, то тогава несъмнено нещо не е наред.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР