„Нафтогаз Украйна“ внася рекордни обеми газ, но рискът да не

...
„Нафтогаз Украйна“ внася рекордни обеми газ, но рискът да не
Коментари Харесай

„Нафтогаз“ се опасява, че няма да успее да нагнети необходимите 20 млрд. куб м газ за зимата


„ Нафтогаз Украйна “ внася рекордни размери газ, само че рискът да не нагнети нужните количества от 20 милиарда куб м газ за зимния интервал остава, съобщи ръководителят на държавната компания Андрей Коболев.

По-рано той разяснява, че Украйна е застрашена от техногенна злополука, в случай че до началото на отоплителния сезон в подземните газохранилища не бъдат нагнетени 20 милиарда куб м газ.

„ Работим с рекордни темпове във връзка с вноса. От позиция на рисковете (да не бъдат нагнетени нужните количества газ), да, опасности има “, сподели Коболев пред радио „ Ново време “.

Той изрази вяра, че компанията въпреки всичко ще успее да нагнети в подземните газохранилища газ от порядъка на 20 милиарда куб м до началото на отоплителния сезон. С тези темпове, с които „ Нафтогаз “ нагнетява газ в подземните газохранилища, мисля, че до този размер би трябвало да достигнем до 15 октомври “, сподели ръководителя на компанията.

В края на предходната седмица „ Нафтогаз “ емитира еврооблигации за 600 млн. евро и 335 млн. $, разчитайки привлечените средства да стигнат за заплащания по закупения газ за зимата.

„ Благодарение на сполучливото издаване на еврооблигациите, извършено от „ Нафтогаз “ през предходната седмица, чакаме, че ще получим средства по сметките на компанията или в петък, или през идващия понеделник. Това ще ни обезпечи опция да осъществим тези задания, които държавното управление сложи пред „ Нафтогаз “, означи още Коболев.
По думите му, след пласирането на еврооблигациите, компанията е получила предложение от няколко банки за даване на заеми при подобаваща рента. Тригодишните еврооблигаци в долари са издадени при 7,375 % годишно, а петгодишните, които са в евро –
под 7,125 % годишно.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР