„Нафтогаз Украйна“ в понеделник е подала молба в Апелативния съд

...
„Нафтогаз Украйна“ в понеделник е подала молба в Апелативния съд
Коментари Харесай

„Нафтогаз“ обжалва решението на съда в Швеция по спора с „Газпром“


„ Нафтогаз Украйна “ в понеделник е подала молба в Апелативния съд в Швеция, който през предходната седмица спря решението на Стокхолмския арбитраж. Това излиза наяве от известие на основния търговски шеф на „ Нафтогаз “ Юрий Витренко.

Стокхолмския трибунал през декември излезе с решение по разногласието сред „ Газпром “ и „ Нафтогаз “ във връзка с договорите за доставка и пренос на газ надлежно, като задължи съветската компания да изплати на украинската 2,56 милиарда $. „ Газпром “ от своя страна съобщи, че решенията основават дисбаланс в интерес на Киев, по отношение на което от една страна апелира решенията, а от друга счита да приключи договорите през същият този съд.

„ Газпром “ през месец март апелира пред съда в Швеция решението на арбитража на Стокхолм по разногласието с „ Нафтогаз “ по договорите за доставка и пренос на газ, а през април изиска от Апелативния съд цялостна анулация на решенията по контракта за пренос.

През предходната седмица „ Нафтогаз “ заяви, че в скоро време ще показа контрааргументи пред Апелативния съд на Швеция, като чака анулация и прекъсване на осъществяването на съда в Стокхолм.

„ Днес внесохме молба в Апелативния съд на Швеция, който разисква обжалване на решението (на Стокхолмския арбитраж) “, написа Витренко на страницата си във Facebook, представен от съветските организации. Той прибавя, че разглеждането на жалбата в този съд ще е обществено.

На формалната си страници „ Нафтогаз Украйна “ разгласява известие през предходната седмица, че е получила съобщение от съда в град Свеа за краткотрайното прекъсване на арбитражното решение. Украинската компания обаче не е имала опция за показване на причини и надлежно декларира за идното им внасяне. Според „ Нафтогаз “ решението на апелативния съд не отстранява автоматизирано решенията за разнообразни юрисдикции във връзка с изземването на активи от „ Газпром “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР