„Нафтогаз Украйна“ съобщава, че е удържал 9 млн. долара от

...
„Нафтогаз Украйна“ съобщава, че е удържал 9 млн. долара от
Коментари Харесай

“Нафтогаз“ е удържал 9 млн.долара, предплатени от „Газпром“ за транзит за сметка на дълга


„ Нафтогаз Украйна “ оповестява, че е удържал 9 млн. $ от предплатата на „ Газпром “ за преноса на газ за сметка на отговорностите, вследствие на решението на Стокхолмския арбитраж.

„ Днес „ Нафтогаз Украйна “ изпрати до „ Газпром “ заявление за прекачване на предплатените суми за преноса на газ за погасяване на санкцията, начислена за отговорностите на съветския монополист вследствие на арбитражното решение от 28 февруари 2018 година по контракта за пренос “, излиза наяве от известието на съветската компания.

Стокхолмският трибунал на 22 декември 2017 година е преразгледал формулата за ценообразуване на газа по контракта за доставка на газ за Украйна, като е понижил неговата стойност, което е довело автоматизирано до понижаване на цената на услугата и общата стойност на услугата за пренос на газ, излиза наяве от разяснение на украинската компания.

„ Последователно отказвайки се от осъществяване на решението на Стокхолмския арбитраж, „ Газпром “ през 2018 година продължава да заплаща за преноса по-висока цена от изискваната от „ Нафтогаз “, който пресмята цените в сходство с решението на арбитража. Затова „ Нафтогаз “ трансферира 9 млн. $ от предплатата на услугата за пренос, предоставени през август като заплащания в осъществяване на арбитражното решение “, се споделя в известието на компанията.

По данни на украинската компания начислените санкции към този момент са над 100 млн. $.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР