„Нафтогаз Украйна“ не смята да отклонява газ от транзитните потоци

...
„Нафтогаз Украйна“ не смята да отклонява газ от транзитните потоци
Коментари Харесай

„Нафтогаз“обещава да не отклонява от транзитния газ за сметка на компенсации от „Газпром“


„ Нафтогаз Украйна “ не счита да отклонява газ от директните потоци в границите на събирането на дълга от „ Газпром “, като ще търси наложително условие на съветски газ, доставен за страните от Европейски Съюз, съобщи комерсиалният шеф на украинската компания Юрий Витренко.
„ Ако „ Газпром “ не извърши решението на Стокхолмския арбитраж и не ни заплати 2,5 милиарда $...ние ще наложим наказания на газа, принадлежащ на „ Газпром “ в европейските страни, а не в Украйна.. Така че ние не считаме да отклоняваме газ от директните потоци за Европа “, написа Витренко в понеделник в обществената мрежа Facebook.

Той оповестява, че в случай че „ Газпром “ не извърши непринудено решението на Стокхолмския арбитраж, „ Нафтогаз “ ще се обърне към съда на европейските страни, утвърдили съответната интернационална спогодба за наложително осъществяване на решенията на арбитража.
Той прецизира, че по този метод „ Нафтогаз “ счита „ да наложи наказания върху газа след навлизането му на европейските пазари, защото счита, че това е по-ефективен път за приемане на обезщетения от „ Газпром “.
Междувременно „ Нафтогаз Украйна “ заяви също по този начин, че е нараснала сумата на желае към Русия за изгубените активи в Украйна до 8 млрд $.

Стокхолмският арбитраж през декември и февруари излезе с решение по разногласието сред „ Газпром “ и „ Нафтогаз “ във връзка с договорите за доставка и пренос на газ надлежно, задължавайки съветската компания да заплати на украинската 2,56 милиарда $. „ Газпром “ съобщи, че решението основава дисбаланс в интерес на Киев и изрази противоречие. През предходната седмица „ Газпром “ насочи към „ Нафтогаз “ публично съобщение до начало на процедурата за преустановяване на договорите.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР