„Нафтогаз Украйна“ междувременно заяви, че през месец март, цената на

...
„Нафтогаз Украйна“ междувременно заяви, че през месец март, цената на
Коментари Харесай

Нафтогаз заяви, че през март е купувал газа с 13-16 % по-евтино от обещанията на Газпром


„ Нафтогаз Украйна “ в това време съобщи, че през месец март, цената на природния газ, купуван от Европейски Съюз е била 226 $ за 1000 куб м, което е с 16-13 % по-евтино от декларираните от украинския политик Виктор Медведчук цени о ( 240-260 долара), която би трябвало да е в контракт с съветския „ Газпром “.

„ Медведчук приказва за доставки на газ на цена от 240-260 $ за 1000 куб м. Ние купувахме на търговете в Европейски Съюз през март по цена от 226 $ за 1000 куб м, а за април цената спадна до равнище от към 217 $ за 1000 куб м “, означават от „ Нафтогаз “.
От компанията споделят също по този начин, че по настоящият контракт, изменен при арбитража, „ Газпром “ би трябвало да продава на Украйна газа по цена с 48 % по-евтина т тази, която би се получила през март по формулата в първичния контракт. В същото време съветската компания отхвърля да извършва решението на арбитража.

Украйна повече от 3 години към този момент не внася природен газ от Украйна.

Припомняме, че по-рано при диалози на съветския министър председател Дмитрий Медведев и шефа на " Газпром " Алексей Милер с украинския политик Медведчук стана ясно, че " Газпром " има подготвеност за компромис освен за доставка на газ за Киев при цена, която да е с една четвърт по-ниска от актуалната, само че и за присъединяване в газов консорциум за газотранспортната система на Украйна.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР