„Нафтогаз Украйна“ има готовност за отказ от иска в Стокхолмския

...
„Нафтогаз Украйна“ има готовност за отказ от иска в Стокхолмския
Коментари Харесай

Коболев съобщи за готовността на Украйна да се откаже от иска към „Газпром“ за 12 млрд. долара


„ Нафтогаз Украйна “ има подготвеност за отвод от желае в Стокхолмския арбитраж към „ Газпром “ за преразглеждане на цената за пренос на газ за съвсем 12 милиарда $ при положение на подписване на нов дълготраен контракт, съобщи ръководителят на украинската компания Андрей Коболев в сряда.

„ Основната причина за желае е поради загубата на цената на нашата газотранспортна система заради това, че „ Газпром “ построява обходни трасета...Защо този иск е по този начин значим? Това е коз в договарянията с „ Газпром “. Фактически ние споделяме на съветските сътрудници: в случай че вие строите (заобикалящи газопроводи) и не желаете да транспортирате, то компенсирайте ни. Ако желаете да транспортирате и сте подготвени да подпишете дълготраен контракт по европейските правила, с гаранции, че сте подготвени да ни платите тези пари, ние сме подготвени да се откажем от желае или да го променим “, сподели Коболев пред „ 5 канал “.

Според него, Европейската комисия е осведомена за сходна опция, прецизира Прайм. Заедно с това, по думите на Коболев, възобновяване от „ Газпром “ на средствата по разногласието по отношение на договорите за доставка и пренос на газ и подаването на втори иск постановат да се работи деликатно при осъществяването на условията на европейските сътрудници за обособяване на газотранспортната система от „ Нафтогаз “. Ако „ Нафтогаз “ не дава отговор за превозването на газ ще възникне въпрос за целесъобразността от представянето от компанията на ползите на Украйна при разногласията с руснаците за преноса, означи той.

Както е известно, мнението на съветската страна е за опазване на преноса през Украйна след 2019 година при доказване на икономическа целенасоченост.

Стокхолмският трибунал през декември 2017 година и февруари 2018 година излезе с решение по разногласието с „ Газпром “ и „ Нафтогаз “ във връзка с договорите за доставка и пренос на газ, като задължи съветската компания да изплати на украинската сумата от 2,56 милиарда $. „ Газпром “ апелира решението през март предходната година, а през месец май изиска цялостна анулация на решението за пренос.

„ Нафтогаз Украйна “ стартира през 2018 година нов арбитраж в границите на който желае от „ Газпром “ преразглеждане на цената за пренос на газ за 2018-2019 години, като компанията прави оценка исковете на сумата от 11,58 милиарда $.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР