„Нафтогаз Украйна“ е пристъпил към изискване на 2,56 млрд. долара

...
„Нафтогаз Украйна“ е пристъпил към изискване на 2,56 млрд. долара
Коментари Харесай

„Нафтогаз“ е изискал 2,56 млрд. долара от „Газпром“ чрез запор на активите на Nord Stream и Nord Stream 2 AG


„ Нафтогаз Украйна “ е пристъпил към условие на 2,56 милиарда $ от съветската компания „ Газпром “ посредством скъпите бумаги на Nord Stream AG и Nord Stream 2 AG в Швейцария. Това, съгласно съветските организации е съобщил във Фейсбук основният търговски шеф на „ Нафтогаз “ Юрий Витренко.
„ Ние започнахме запор на активи на „ Газпром “ - с акции на Северен поток 1 е 2 в Швейцария. Има мотив Европа още един път да се замисли до каква степен надеждни са тези заобикалящи газопроводи, откакто акциите на фирмите оператори са запорирани, заради нежеланието на притежателя на тези акции да играе по цивилизованите правила и да извършва решенията на интернационалния арбитраж “, е написал Витренко в обществената мрежа.
От своя страна операторът на строящият се газопровод „ Северен поток 2 “ Nord Stream 2 AG е получил на 29 май разпореждане за запор на активите на фирмите в границите на събирането на средства от съветския „ Газпром “ по искане на украинската „ Нафтогаз “. За това е съобщил в сряда на 30 май представител на Nord Stream 2 AG. В известието се отбелязва, че постановлението за запор на активите на Nord Stream 2 AG не оказва въздействие на „ Северен поток 2 “, написа Прайм.

„ На 29 май Nord Stream 2 получи разпореждане за обезпечителни ограничения в границите на събиране на средства от „ Газпром “ е съобщил източникът, без да прецизира за какви обезпечителни ограничения става дума.

„ Това (постановление) не оказва въздействие на плана „ Северен поток 2 “, е споделил представителят на Nord Stream 2 AG.
На формалната страница си страница „ Нафтогаз Украйна “ удостоверява подхванатите ограничения. „ Компанията удостоверява обстоятелството, че в швейцарските съдилища е подадена молба за осъществяване, а швейцарските управляващи към този момент са подхванали ограничения във връзка с активите на „ Газпром “ в страната “.

По-рано Nord Stream 2, който е оператор на към този момент настоящият газопровод „ Северен поток “ заяви, че офисът на компанията в Швейцария е бил посетен от съдия-изпълнители. До запор на активите не се е стигнало, излиза наяве от обявата на Прайм. На формалната страница на оператора на „ Северен поток 2 “ няма публично известие по този мотив.

Други съветски организации оповестяват, че „ Газпром “ е наясно с подхванатите ограничения от страна на „ Нафтогаз Украйна “ за подхванатите на територията на Швейцария ограничения за наложително осъществяване на решението на Стокхолмския арбитраж от 28 февруари 2018 година по делото за директния контракт.
„ Газпром “ не е получавал към сегашния миг никакви публични уведомления в границите на тази процедура “, са декларирали от съветската газова компания с отвод от коментар до момента в който не се срещнат с възможните документи по въпроса.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР