Наемодателите, които се опитват да спечелят пари, като отдават имотите

...
Наемодателите, които се опитват да спечелят пари, като отдават имотите
Коментари Харесай

Проблеми за наемодателите, които гонят печалба

Наемодателите, които се пробват да завоюват пари, като отдават парцелите си чартърен на повишени цени, срещат проблеми. Новите наематели или въобще не заплащат, или напущат парцела преди приключване на контракта.

От месеци наемите в Турция регистрират растеж и доста притежатели, надявайки се да създадат огромни облаги, молят актуалните си наематели да заплащат повече или да изоставен.

Някои наемодатели желаят да отдават парцелите си чартърен на чужденци, за които считат, че могат да си разрешат по-високите цени. Очакванията им обаче не се оправдават, а в противен случай, изправят се пред още по-големи проблеми.

Новите наематели, които в началото са се съгласили да заплащат по-висок наем, напущат жилището преди приключването на контракта, което значи, че няма доходи от парцела седмици или даже месеци. Или изчезват, без да правят никакви заплащания.

Наемодателите също се оплакват, че някои наематели нанасят обилни материални вреди на жилищата. Собствениците на парцели се обръщат към съда за обезщетение, само че изчезналите наематели се намират мъчно.

По-рано тази година държавното управление вкара нов правилник, който лимитира нарастванията на наемите до 25%. Ограничението ще важи за контракти за наем, които са подписани преди 1 юли 2023 година и е краткотрайна мярка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР