Наемните ставки на вили и провинциални къщи в Русия са

...
Наемните ставки на вили и провинциални къщи в Русия са
Коментари Харесай

Търсенето на вили в Русия вдигна наемите им с над 7% от началото на пандемията

Наемните ставки на вили и провинциални къщи в Русия са се нараснали приблизително със 7.3% от октомври 2019 година, обусловени от увеличеното търсене поради пандемията. Такива данни се съдържат в проучването на федералния портал " Светът на жилищата ", което е представено от ТАСС.

" Втората вълна на пандемията покачва наемните цени за частни къщи. Сега приблизително една къща в Русия се наема за 31 105 рубли (около 340 евро) на месец, което е със 7,3% по-скъпо спрямо октомври 2019 година ", се споделя в проучването, като се прецизира, че година по-рано, от октомври 2018 година до октомври 2019 година цените за наеми на жилища паднаха с 4,6%.

Първите три региона по растеж на наемните цени за частни къщи включват Република Алтай - нарастване с 49% през годината, Костромски (44%) и Новгородски (43,8%) райони. В Ингушетия наемът на частни къщи се е нараснал с 42,6%, в Ярославска област - с 41,1%, в Удмуртия - с 40,9%, в Мордовия - с 39,9%, в Бурятия - с 39,7%. В областите Оренбург и Вологда растежът е надлежно 38,7% и 37,7%. В региона на Москва процентите се покачват приблизително със 7,2%.

Търсенето на къщи чартърен е повишено заради пандемията - мнозина се стремят да се изнесат отвън града, защото от ден на ден хора към този момент могат да работят отдалечено, разяснява Павел Луценко, общоприет шеф на федералния портал " Светът на жилищата ".

„ Ако напролет видяхме повишаване на търсенето на вили, в този момент - на къщи за целогодишен живот, оборудвани по този начин, че да можете да прекарате зимата там ", - цитира организацията думите му.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР